Share

Controversele din cadrul filialei PNL Iași, nu se opresc aici

Liberalii ieşeni au adoptat, ieri, în Biroul Politic Local o rezoluţie prin care se dezic de edilul Mihai Chirica, infirmând astfel zvonurile legate de o apropiere a primarului faţă de PNL Iaşi.

PNL anunță ca va avea propriul candidat la primărie

Dar cine o să fie acest candidat unic?

Chiar dacă edilul Iaşului a anunţat că îl va susţine pe Klaus Iohannis în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, relaţia dintre PNL Iaşi și Mihai Chirica nu se va schimba, suştin liberalii.

Sunt Mihai Chirica și il sustin pe Klaus Iohannis. Este singurul președinte al României care a atras atenția din punct de vedere al cetățeanului ieșean. Domnia sa a reușit de fiecare dată să nu evite Iașiul, să nu-l transforme doar într-o trambulină pentru voturi”, a declarat primarul Mihai CHIRICA, pe pagina sa de facebook.

Membrii din cadrul PNL Iași nu se arată impresionați de susținerea edilului de Iași, având un nou atac la cele declarate de primarul, Mihai CHIRICA.

Susținerea lui Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră față
de corupția și incompetența pe are domnul primar o reprezintă”, se arată în documentul adoptat în Biroul Local al PNL Iași

”Declarațiile primarului Mihai Chirica cu privire la susținerea candidatului PNL la Președinția României, domnul Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră față de corupția și incompetența care caracterizează administrația locală pe care domnul primar o reprezintă”, se arată în documentul adoptat în Biroul Local al PNL Iași.

PNL Iași se declară o forță politică în timp ce primarul CHIRICA contracarează spunând că numărul de voturi pe care PNL le-a obținut la Iași este restrâns

PNL Iași este singura forță politică locală care, în toți acești ani de mandat ai actualului primar provenit din rândurile PSD, s-a opus derapajelor grave ale acestuia și a refuzat, prin consilierii locali, să voteze proiectele păguboase pentru oraș. În toți acești ani, am propus proiecte concrete pentru marile probleme ale orașului, ignorate de către primarul Chirica și majoritatea PSD-ALDE care îl susține în CL”, se arată în documentul adoptat în Biroul Local al PNL Iași.

Citeste si   Rareș Bogdan: Regret ce am spus despre Ludovic Orban

PNL, a luat un număr foarte restrâns de voturi în municipiul Iași, eu fiind cel care le-am luat pe cele mai multe”,  a declarat CHIRICA pe pagina sa de facebook.

Au refuzat doar prin unii consilieri locali?

În documentul adoptat în Biroul Local al PNL Iași se citează următoarele: ”PNL, a refuzat, prin consilierii locali, să voteze proiectele păguboase pentru oraș”, dar un lucru nu este clar.

Prin toți consilierii, ori prin unii consilieri locali?

Nu puține au fost ședințele de consiliu local în care unii consilieri PNL votau pe filiera CHIRICA, ceilalți având alte păreri ori se abțineau.

Cât despre zvonurile potrivit cărora între Mihai Chirica și filiala ieșeană PNL ar exista o relație, liberalii susțin că sunt știri false.

Dezavuăm știrile false lansate de către Primarul Iașului, domnul Mihai Chirica, privind aproprierea sa de PNL Iași și considerăm profund jignitoare o asemenea ipoteză”, se arată în documentul adoptat în Biroul Local al PNL Iași.

Rămânem consecvenți proiectului de schimbare din fruntea primăriei Iași a
domnului Mihai Chirica și a tuturor celor care, timp de 30 de ani, alături de el, au căpușat bugetul orașului și au construit o rețea de corupție care ține orașul în stagnare”, se mai arată în documentul PNL Iași.

În ultimele puncte ale rezoluției de la PNL Iași, este specificat faptul că PNL Iași va avea propriul candidat la primăria Iași, dar care o fi acela? 

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Rămânem consecvenți hotărârii de a oferi orașului nostru, începând cu iunie 2020, o conducere liberală a Primăriei Iași, care să aducă marile investiții în infrastructură, transport public, sănătate, mediu, educație și regenerarea urbană a cartierelor uitate de către d-l Mihai Chirica”, se arată în finalul documentului emis de Biroul Local al PNL Iași.

“Terminati cu blaturile astea ordinare. PNL are candidat la Primăria Iași, e Marius Bodea”, declara președintele PNL, Ludovic ORBAN, anul trecut, într-o conferință de presă.

De anul trecut până astăzi, se pare că planurile și calculele din interiorul PNL Iași, au produs schimbări mari.

La întrevederea care a avut loc în week-end (05.10.2019, ora 11:00), unde au fost prezenți Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Iulian Dumitrescu, Costel Alexe, Ioan Bălan, Gheorghe Flutur și alți lideri PNL, toți au replicat că PNL Iași ”va avea un candidat pregătit, puternic, capabil să administreze orașul Iași”, dar nimeni nu a oferit un nume.

În urma rezoluției pe care Biroul Local al PNL Iași, a avut-o asupra edilului de Iași, Mihai CHIRICA, oferă un punct de vedere în privința celui care a scris și de ce a scris.

Mihai CHIRICA, primarul Iașului: ”Am citit cu amuzament așa-zisa ”rezoluție” a ”deputatului zero”, Marius Bodea”

În lipsa oricărui rezultat pentru comunitatea locală și pentru țară, acest ”deputat zero”, are o singură preocupare – eu, Mihai Chirica -, atât ca parlamentar plătit degeaba din banii ieșenilor, cât și ca etern candidat la funcția de primar al municipiului Iași.

Cred că este suficient să reamintesc că la ultimele alegeri, cele europarlamentare, filiala condusă de Marius Bodea a luat un scor mult sub media națională și cea județeană, adică doar 18% față de 27%. Nici nu este de mirare când, la alegerile locale din 2016, Marius Bodea a reușit „performanța” să ia cu 6% mai puțin în calitate de candidat la funcția de primar decât colegii săi care au candidat la Consiliul Local”, a declarat Mihai CHIRICA.

Citeste si   SURSE: Tăriceanu, acuzat de luare de MITĂ, față în față cu procurorii DNA pentru sechestrul pe avere

Mihai CHIRICA, primarul Iașului: ”Înțeleg în aceste condiții de ce simte amenințat. Este rușinos să fii mereu doar ciuca bătăilor”

Tocmai cu scopul de a abate atenția atât a ieșenilor, cât și a adevăraților lideri PNL de la contraperformanțele electorale ale filialei locale, Marius Bodea întreține premeditat o atmosferă de confuzie.

Să fii întotdeauna sub scorul partidului, așa cum este ”deputatul zero”, Marius Bodea, să fii responsabil de campania electorală a domnului președinte Klaus Iohannis în municipiul Iași și să refuzi un sprijin necondiționat – acesta este o dovadă de lipsă de responsabilitate, de infantilism, ba chiar de prostie…politică”, a declarat primarul MihaI CHIRICA.

Relația pe care nu o are cu deputatul Marius BODEA, nu îl împiedică pe CHIRICA să îl susțină în continuare pe Klaus IOHANNIS și să ia în calcul candidatura din partea PNL la primăria Iași. 

Dar tot ceea ce contează acum este că domnul președinte Klaus Iohannis se poate baza pe sprijinul meu. După ce domnul Klaus Iohannis va câștiga un nou mandat de președinte al României, rămâne de văzut ce decizie voi lua”, se arată în finalul declarației primarului, Mihai CHIRICA.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ