Share

Pentru Senat , PNL Suceava  îi propune pe candidații Cadariu Constantin-Daniel, Culipei Laura-Cătălina, Pentiuc Radu-Dumitru, Plăcintă Tudor, Mocrei Leonard-Cristian, Barbă Niculai.

Pentru Camera Deputaților, PNL Suceava  îi propune pe candidații, Balan Ioan, Fădor Angelica, Gheorghiu Bogdan, Mihalescul Dumitru, Seredenciuc Viorel, Puiu Gelu, Hrițcu Ovidiu-Paul, Salup-Rusu Alexandru-Marian, Scripcariu Florentina-Manuela, Vițega Narcisa-Amedeia, Luca Cornelia-Olimpia, Rîpan Marius Vasile, Crețu Silviu-Cristinel.

Cadariu Constantin Daniel este în acest moment senator PNL de Suceava, fiind cunoscut pentru criticile aduse ”interlopilor” din PSD, fie în public, fie de la tribuna Parlamentului României.

Culipei Laura-Cătălina a fost consillier județean din partea PNL, este antreprenor, conducând și filiala județeană a Femeilor Liberale. S-a remarcat prin mai multe inițaitive publice în domeniul afacerilor dar și al politicii în cadrul organizației de femei din Suceava.

Pentiuc Radu-Dumitru este professor universitar doctor la Universitatea ”Ștefan cel Mare ” din Suceava, Director al Departamentului de Electrotehnică și consilier județean PNL.

Citeste si   (P) VIDEO l Cătălina CULIPEI, PNL Suceava: ”Îi rog pe SUCEVENI să gândească RAȚIONAL la ceea ce MERITĂ Suceava”

Plăcintă Tudor a fost șeful ATOP Suceava, iar soția sa a luptat în prima linie, ca asistent medical la SJU Suceava,  contra pandemiei de Covid 19, care a afectat grav județul.

Mocrei Leonard-Cristian este inginer, șef de sistem la A.B.A Siret, în localitatea Siret, acesta fiind la un moment dat și viceprimar.

Barbă Niculai a fost consilier local la Suceava și a fost apreciat de liderul PNL Suceava Gheorghe Flutur ca un om care cunoaște problemele județului, ceea ce îl recomandă pentru ocuparea postului de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Primul candidat la Camera Deputaților este Balan Ioan, actual deputat de Suceava. Al doilea candidat,  Fădor Angelica este, de asemenea, actual deputat de Suceava.

Bogdan Gheorghiu este actualul Ministru al Culturii. Mihalescul Dumitru este și el deputat de Suceava.

Seredenciuc Viorel a fost vicepreședinte al CJ Suceava, decizând să nu mai candideze în acest an, la alegerile locale, dorind să candideze la alegerile parlamentare.

Citeste si   DGASPC Suceava a anunțat închiderea și ultimelor două CENTRE de PLASAMENT de tip clasic pentru COPII

Puiu Gelu este secretar de stat în Ministerul Mediului, a fost șef al Ocolului Silvic Vama, Hrițcu Ovidiu-Paul a fost consilier local la Primăria Suceava. Salup-Rusu Alexandru-Marian a fost consilier județean, Vițega Narcisa-Amedeia este expert Compartiment Programe Proiecte Culturale la Teatrul ”Matei Vișniec” Suceava, Luca Cornelia-Olimpia, cadru didactic și expert în educație atestat MEC, a fost consilier local PNL la Ipotești, Rîpan Marius Vasile a fost viceprimar al Municipiului Vatra Dornei, Crețu Silviu-Cristinel a fost consilier local la Primăria Suceava.

Observăm că PNL Suceava care a obținut o victorie absolută la alegerile locale din 27 septembrie 2020, merge pe mâna acelorași parlamentari pentru locurile eligibile la aceste alegeri parlamentare din 6 decembrie 2020. Acest lucru înseamnă că PNL a fost mulțumit de prestația lor, fapt dovedit și de lipsa scandalurilor care există în alte filiale și în alte partide, la desemnarea candidaților pe liste pentru alegerile parlamentare din acest an. Vedem că 75 % dintre candidați vin fie din Parlament, administrația județeană și administrația locală, adică vorbim deja de o garnitură de politicieni cu experiență.

Citeste si   DNA: 14 persoane au fost reţinute în dosarele de mită pentru permise şi înmatriculări din Suceava

Numele parlamentarilor de Suceava ai PNL se află pe multe inițiative legislative susținute în interesul sucevenilor, dar și în domenii de interes național.

Dacă PNL Suceava repetă perfomanța de la alegerile locale, poate avea cel puțin un senator și 3 deputați, PNL, în funcție de scorul general, putând să mai obțină un mandat de senator sau unul de deputat la redistribuiri.

PNL va obține voturi pentru mandatul de senatori și de la minoritățile naționale din Suceava, care au dreptul numai la câte un mandat de deputat în Parlamentul României. De regulă, minoritățile naționale votează la Senat candidații partidului cu șansele cele mai mari la formarea Guvernului.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ