Share

Prevenirea raspandirii SARS-COV2

În perioada 26 – 28 iunie a.c., peste 480 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea modului de respectare a regulilor de distanţare socială, prevăzute în Legea nr. 55/2020 privind combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

Astfel, au fost verificate 578 de societăţi comerciale, fiind constatate următoarele abateri:

  • Au fost identificate două societăți comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legii nr. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020.
  • Au fost aplicate 21 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
  • A fost aplicată o sancțiune pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 215 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 71.840 de lei, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Exemple:

  1. Un bărbat, de 31 de ani, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a respectat măsurile individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei COVID 19, nepurtând masca de protecție în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Iași.
  2. Un bărbat de 50 de ani, ospătar la o terasă din municipiul Iași, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece a servit clienții, fără a respecta măsurile individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei COVID 19, nepurtând masca de protecție.
  3. Un bărbat, de 29 de ani, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a respectat măsurile individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei COVID 19, nepurtând masca de protecție în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Pașcani.
  4. Administratorul unei societăți comerciale, din comuna Popricani, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece în urma controlului efectuat la acea societate comercială, au fost identificate 6 persoane la aceeași masă, care nu respectau distanțarea socială.

Share

LĂSAȚI UN MESAJ