Share

Procedurile de nominalizare a Guvernului Florin Cîțu sunt criticate de mulți politicieni ieșeni, în special de la PSD

Ele sunt văzute ca o parte a planului PNL de a declanșa alegeri anticipate, fapt pe care PNL și l-a asumat. Totuși, oare criticile PSD la adresa PNL sunt exclusiv pe tema guvernării?

Vasile Cîtea a dat tonul criticilor, afirmând că PNL își continuă scenariul primit de la Cotroceni, de a continua criza politică. Din păcate, domnia sa a uitat că PSD a picat 2 guverne, Grindeanu și Tudose, cu ajutorul propriei majorități în fața unei Opoziții fără replică: Un vot al PNL împotriva propriului guvern nu va face decât să reconfirme o mascarada politică deja sancționată de Curtea Constituțională.

„Nu au decât să-și pice propriul guvern! Insistența lui Klaus Iohannis și a PNL pentru anticipate provoacă deja prejudicii grave”

România fără guvern și fără Parlament ar fi un dezastru în actualele circumstanțe. Prioritatea zero trebuie să fie protejarea populației. Politicienii sunt obligați să acționeze pentru popor, nu împotriva lui!

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Camelia Gavrilă aduce și ea critică la adresa învestirii Guvernului Cîțu, mergând pe ideea incapacității PNL de a guverna: România se confruntă în această perioadă cu o criză politică fără precedent, iar absența unui guvern stabil, preocupat de coordonarea și implementarea unui program economic și social, inexistența unui guvern responsabil, interesat de binele cetățenilor, de evoluția țării, cu o viziune și o strategie pe termen mediu și lung, afectează toate domeniile de activitate, precum și proiectele importante de țară.

„Peisajul liberal actual ne oferă cu prisosință greșeli de guvernare inacceptabile”

Schimbări repetate de miniștri, strategii obsedate de ideea alegerilor anticipate, cu speranța că se vor salva câteva procente, iar cetățenii nu vor realiza vidul de idei și programe, deșertul unui liberalism steril și auster care se profilează dramatic.

Dacă nu am ști data din calendar, această viziune a Cameliei Gavrilă s-ar potrivi de minune în analiza mișcării PSD de a demite guvernele Grindeanu și Tudose.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Petru Bogdan Cojocaru, parlamentar ieșean vine și el cu aceeași viziune: Anticipatele, singurul program de guvernare al PNL. Programul și echipa premierului desemnat sunt copy-paste după programul și echipa premierului respins. Este clar că intenția PNL este ca acest guvern să cadă.

E limpede până și pentru un student aflat în Anul I la Științe Politice că această ofensivă a declarațiilor liderilor PSD contra anticipatelor ascunde un adevăr dureros pentru ei, dar vizibil pentru cei care și-au făcut cât de cât o reprezentare a vieții politice românești.

PSD se teme de anticipate

Abia pe 21 martie, PSD va organiza congresul de alegere al conducerii. ALDE a declanșat criza pe fondul neînțelegerilor cu PSD, apoi a părăsit barca guvernării. PSD  în Opoziție se află mereu în dispute interne, Marcel Ciolacu mergând acum pe mâna cuplului Lia Olguța Vasilescu – Claudiu Manda.

Lia Olguța Vasilescu are propria alee în cimitirul vieții politice românești. Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sunt numai patru nume care i-au dat încredere în PSD și s-a văzut ce a ieșit.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Din păcate, pentru ieșeni, politicienii PSD aleși de ei nu fac decât să stea în siajul conducerii centrale.Nu au nicio inițiativă constructivă ci doar rostogolesc pe rețelele sociale mesaje venite de la ”Centru”

Mesajul principal acum este să critici anticipatele, dar să nu arăți cât de teamă îți este de ele, fiindcă acesta este adevărul, PSD încă nu este refăcut și a intra acum în alegeri este o sinucidere politică.

PSD știe că PNL vrea anticipatele înainte de 1 septembrie, când ar trebui crescut cu 40% punctul de pensie și ar trebui dublate alocațiile copiilor și merge pe ideea aceasta, ca să critice PNL. Dar dacă PNL găsește o soluție viabilă măcar la una din aceste probleme, este clar că PSD a tras și ultimul cartuș al declarațiilor, iar lupta la baionetă nu le prea priește membrilor PSD.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ