Share

Acuzațiile reciproce și promisiunile sunt singurele acțiuni prin care partidele se evidențiază în această perioadă în Iași

Partidele care au primari, viceprimari, consilieri locali sau județeni anunță că au mai asfaltat câteva strazi, au mai dat în folosință câțiva metri de canalizare. Cei care aspiră la un nou mandat, acuză în dreapta și stânga.

Aceasta este imaginea politică a Iașului în aceste zile. Toți așteaptă să vadă dacă vor avea  sau nu loc alegeri anticipate.

PSD și PNL au amânat alegerea primarilor în două tururi, decizia lor comună în vremea când formau USL

Organizațiile locale ale partidelor continuă să anunțe cele mai recente realizări, proiecte finalizate sau în curs de finalizare.  Lipsesc însă, marile strategii pentru ciclul electoral 2020-2024, strategii pe care ieșenii le așteaptă de ani de zile.

Citeste si   Patru unități de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI au solicitat suspendarea CURSURILOR în modalitatea ”faţă în faţă”

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD și candidat la Primăria Iași acuză autoritățile românești că nu au informat corect despre pericolul coronaviruslui:

Eu întreb de ce nu există informare corectă și făcută în timp de autoritățile noastre sanitare, de ce nu se folosește acest sistem european de alertă rapidă, care e deja activat. De ce nu sunt aceste date puse în folosință și de ce acest protocol european unic nu a fost pus în folosință în acest moment?

Cosette Chichirău: Invit încă o dată PNL să-și reconsidere poziția privind susținerea lui Mihai Chirica

Cosette Chichirău, candidata USR la Primăria Iași,  este de acord cu faptul că PNL îl va sprijini la București, pe Nicușor Dan,  fiind nemulțumită că la Iași, PNL, l-a preferat pe Mihai Chirica: ”Nicușor Dan este candidatul susținut de USR și PNL la București! Același lucru trebuie să se întâmple și la Iași.

Doar așa putem trimite acasă toată administrația PSD pe care Mihai Chirica o patronează de ani de zile. Invit încă o dată PNL să-și reconsidere poziția privind susținerea lui Mihai Chirica. Ieșenii au alte așteptări de la liberali. Iar Ludovic Orban trebuie să aleagă dacă la Iași merge cot la cot cu pesediștii sau cu cei care luptă pentru o administrație transparentă și competentă. Felicitări, Nicușor Dan! Sper ca exemplul de la București să fie urmat și la Iași.”

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

La PNL Iași, revolta contra venirii lui Mihai Chirica este tot mai evidentă și cu greu poate fi strunită

Consilierii locali, asociațiile civice protestează în scris, cu bannere contra conducerii centrale, aceasta scoate din sertar statutul partidului, cerând calm și amenințând mai mult sau mai puțin voalat cu excluderile.

Singurul ieșean din Guvern, Costel Alexe demarat campania de împădurire ”România plantează o pădure cât o țară”: ” Peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta, în cele peste 13.000 de șantiere active.Campania de primăvară se va derula pe toată durata lunii martie şi aprilie, urmând a fi reluată ȋn lunile de toamnă”.

Citeste si   Joi se schimbă OFICIAL prefectul! Ludovic Orban: ”Da, Traian Berbeceanu se află printre posibilii candidați la funcţia de prefect”

După cum se poate vedea, partidele au început să facă bilanțul activităților de până acum, în așteptarea aflării datelor alegerilor. USR încearcă să-și întărească pozițiile în Iași, sperând în continuare la o apropiere de PNL.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ