Share

Alegerile anticipate, miza ”războiului” declarațiilor

Un adevărat război al declarațiilor s-a declanșat între aleșii noștri, având drept miză, firește, controversatele alegeri anticipate.

Politicienii ieșeni, indiferent de partidele din care fac parte, respectă ordinele primite ”de la Centru” și preiau mesajele venite din partea conducerii centrale. Singura filială județeană, caracterizată de o anumită independență în declarații, este cea a USR, prin vocea deputatei Cosette Chichirău.

PSD este pregătit pentru orice fel de alegeri”, pare să fie baza strategiei acestui partid în viitorul apropiat, deși, marți seara, PSD Iași, afirma faptul că ”PNL fuge de guvernare” și că totodată, ”PNL înseamnă austeritate”.

PMP Iași, susține prin vocea deputatului Petru Movilă, vicepreședinte PMP la nivel național, că în urma alegerilor locale, PMP-ul va reuși să devină al treilea partid din România, însă nu pare a fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate. Deși nu o menționează, este evident faptul că atitudinea este condiționată de riscul ca PMP, să nu mai atingă pragul necesar, pentru a ajunge la Palatul Parlamentului (în prezent, pragul minim de acces în Parlament pentru un partid, este de 5%).

Citeste si   „Culisele statului paralel”. Dezvăluiri despre fenomenul OTV. Cum a rămas televiziunea lui Dan Diaconescu fără licență

ALDE Iași nu își dorește anticipate (după eșecul Europarlamentarelor din 2019, deși ALDE se afla la guvernare) și este firesc să aibă anumite temeri. Organizația ALDE Iași, continuă să fie una fără ”vlagă politică”, ”strălucind prin absență”. Declarativ însă, motivul este acela că ”ar urma 3-4 luni de haos politic”, cu toate că ALDE a votat pentru căderea Guvernelor Dăncilă și Orban.

PSD a anunțat că va ataca la CCR nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a forma al doilea guvern

PNL, a înaintat săptămâna trecută, Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului programul de guvernare, în timp ce PSD, anunța că va ataca la CCR nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a forma al doilea guvern, care va ajunge în fața Parlamentului, la data de 24 februarie 2020.

Citeste si   „Culisele statului paralel” | Dezvăluiri despre dosarul GIGA TV. Intervențiile fostei șefe a CNA, Laura Georgescu

USR a anunțat că va accepta fuziunea cu PLUS, definitivarea urmând să aibă loc în funcție de alegerile parlamentare. Cu alte cuvinte, fie în vară, dacă vor exista anticipate, fie în 2021, în cazul în care, acestea nu vor avea loc.

USR consideră că este bine-venită o alianță cu PNL

Conducerea centrală a USR, a declarat faptul că a ajuns la un consens cu PNL în privința opțiunii pentru alegerile anticipate. USR consideră că este bine-venită o alianță cu PNL, pentru a avea un candidat comun la Primăria Bucureștiului.

La Iași, lucrurile sunt încă incerte, liderii locali, afirmând că se vor susține, deși ideea că Mihai Chirica va ajunge pe listele PNL,  încă există și este credibilă într-o foarte mare măsură. .

Citeste si   Prefectura IAȘI a distribuit materialele SANITARE pentru desfășurarea alegerilor PARLAMENTARE din 6 decembrie

PSD  susține  că PNL dorește anticipate, fiindcă nu poate mări punctul de pensie cu 40 % în septembrie 2020

PNL  crede în șansa de a crea o majoritate parlamentară după anticipate, sugerând faptul că va face alianță cu USR și PMP.

PSD își susține în continuare ideea că PNL dorește anticipate, fiindcă nu poate mări punctul de pensie cu 40% în septembrie 2020, pentru că nu poate dubla alocațiile pentru copii în această vară, și totodată, din cauza faptului că nu va putea respecta calendarul măririlor de salarii, conform legilor votate de majoritatea PSD-ALDE și aplicate de ultimul guvern PSD.

PSD va avea alegeri interne în această lună, de aceea, mai există loc de schimbare în strategie, dacă, de exemplu, Marcel Ciolacu nu ar fi confirmat, drept Președinte definitiv al PSD, la următorul Congres.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ