FESTIVALUL „GEORGE ENESCU ÎN SIGURANŢĂ

La data de  12 septembrie a.c., în cadrul Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, va avea loc un concert care va fi organizat la Casa de Cultură a Studenților, din municipiul Iași.

Cu ocazia desfăşurării acestui eveniment, poliţiştii ieşeni vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni rapid dacă vor fi sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și de la alte structuri vor participa la activităţile ce vor fi desfăşurate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Pentru a vă petrece timpul în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoanele cunoscute întâmplător, să fiți atenți la copiii care vă însoțesc și să adoptați un comportament responsabil, cu respectarea normele de conviețuire socială și a regulilor de circulație.

Recomandări pentru conducătorii auto

  • Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
  • Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
  • Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în județul Iași.
  • Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se desfășoară festivalul, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

Dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

LĂSAȚI UN MESAJ