La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Iași, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Iași, punând în executare 3 mandate de aducere

Acțiunea a urmărit documentarea activității infracționale a 3 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, care ar fi acționat atât în România cât și în Marea Britanie.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

Începând cu anul 2018, aceștia ar fi dezvoltat o rețea de trafic de persoane, reușind să recruteze şi să exploateze sexual 4 tinere, dintre care și o minoră.  Acestea ar fi fost determinate să practice prostituția și în România, cât și în orașul Leeds din Marea Britanie.

Bărbații ar fi recrutat, cazat, transportat şi supravegheat zilnic tinerele, organizând activitatea de prostituție prin închirierea de spații special destinate. Clienții ar fi fost racolași prin publicarea de anunțuri pe diferite site-uri de profil.

Citeste si   MĂSURILE întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi împiedica răspândirea COVID -19

În cauză, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, fapte pentru care legea prevede o pedeapsă între 5 şi 12 ani închisoare

Ieri, 12 septembrie, cei trei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași și Tribunalului Iași, cu propuneri legale, instanță care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a doi dintre ei, care au fost introduși în Arestul I.P.J. Iași, iar față de al treilea, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Citeste si   Intervenție cu ELICOPTERUL în comuna ieșeană CIORTESTI! Bărbat GĂSIT în STOP CARDIORESPIRATOR
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ