Share

CĂLĂTORIE ÎN SIGURANȚĂ, LA ÎNCEPUT DE AN

Poliţiştii sunt în stradă și acționează pentru siguranța și fluența traficului, la întoarcerea din minivacanţa de început de an.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere grave și combaterea încălcării regimului legal de viteză, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion. Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către judeţul Iaşi şi celelalte aglomerări urbane,precum şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei.

Citeste si   Lansarea proiectului „Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic – CITT MAVIS”

Poliţiştii recomandă șoferilor să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, valorile de trafic pot creşte considerabil în această perioadă.

Poliția Ieşeană recomandă șoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite depăşirile.

De asemenea, polițiștii recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic.

„În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare”, recomandă polițiștii.

Citeste si   De ce să alegi un Echipament Profesional de Protecție la Sablare

Poliția reamintește că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Citeste si   „Serile bobocilor” organizate diferit la USAMV Iaşi

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ