Share

Polițiștii ieșeni au desfășurat 14 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru înșelăciune. 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore

La data de 16 aprilie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat 14 percheziții domiciliare, pe raza comunei Ciurea, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înșelăciune.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, în anul 2017 și începând cu anul 2020, mai multe persoane, din comuna Ciurea ar fi comandat produse agricole (cartofi, ceapă, etc.) în cantități foarte mari, iar după ce produsele le-ar fi fost livrate, aceștia ar fi condus vânzătorii în zona bancomatelor, sub pretextul de a scoate bani, însă ulterior nu ar fi achitat contravaloarea produselor, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei.

Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 11 persoane au fost conduse la audieri

În baza probatoriului administrat în cauză, față de cele 11 persoane, cu vârste între 16 și 68 de ani, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

La data de 17 aprilie, cele 11 persoane vor fi prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,43 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Activitățile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași, iar la acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și un echipaj de aviație din cadrul M.A.I..

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Cercetările continuă.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ