Share

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI

La data de 10 iunie a.c., în cadrul campaniei „Fii atent la buzunare!”, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași și Secției nr. 3 Poliție Iași, împreună cu reprezentanți ai C.T.P. Iași, au desfășurat o activitate informativ-preventivă în zona staţiei mijloacelor de transport în comun „Piaţa Unirii”, din municipiul Iaşi.

Scopul activității a fost acela de a informa populaţia cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din genţi şi buzunare.

Au fost distribuite 400 de pliante cu informații preventive și au fost oferite cetăţenilor sfaturi şi informaţii utile cu privire la protejarea bunurilor personale în zonele aglomerate şi în mijloacele de transport în comun.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Pentru a nu deveni victima hoților din buzunare sau genți, polițiștii vă recomandă:

  • Nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor;
  • Folosiţi o borsetă în care să vă păstraţi portofelul şi banii;
  • Nu ţineţi banii în buzunarele laterale ale hainelor; păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar;
  • Manevraţi banii în interiorul poşetelor. Nu „arătaţi” hoţilor câţi bani aveţi la dumneavoastră atunci când achiziţionaţi bilete de călătorie, faceţi cumpărături la piaţă sau în magazine;
  • Dacă sunteţi într-un loc aglomerat/ staţia mijlocului de transport în comun, nu ţineţi poşeta în lateral sau în spatele dumneavoastră; ţineţi geanta sub braţ având permanent control asupra ei;
  • Acordaţi mai multă atenţie poşetelor decât plaselor cu cumpărături, hoţii speculează această neglijenţă;
  • Când urcaţi într-un mijloc de transport, verificaţi încuietoarea poşetei sau buzunarul în care aveţi banii;
Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Mare atenţie când constataţi că fiind într-un loc aglomerat, persoane străine se ciocnesc din greşeală de dumneavoastră. Aceştia pot fi uneori hoţi, iar „coliziunea” este regizată. Controlaţi-vă imediat geanta, portofelul.

Pe 11 iunie, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112

Au fost aplicate peste 420 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

Au fost organizate 4 acțiuni și s-a intervenit la 103 evenimente, dintre care 89 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 29 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 423 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 143.443 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 42 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ