Share

Activitatea preventivă a polițiștilor ieșeni rezolvă cazuri și elucidează mistere

În cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi a Campaniei ,,Ce faci dacă…?”, politistii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat patru activităţi educativ-preventive la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, din municipiul Iaşi în această perioadă.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

Activităţile au fost interactive, discuţiile având la bază prezentarea unor situaţii de risc (în familie, la şcoală, pe stradă, în mediul on-line).

Pentru a fi prevenite incidentele, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire au explicat elevilor în ce constau asemenea activități

În funcţie de situaţiile prezentate, împreună cu politistii de prevenire, elevii au identificat cele mai potrivite măsuri de siguranţă personală şi modalităţile de reacţie astfel încât să nu devină victime ale unor infracţiuni.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

De asemenea, elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii, să apeleze la sfatul lor şi a cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.

Informaţiile transmise au fost adecvate vârstei beneficiarilor. La aceste activităţi au participat 133 de elevi şi 4 cadre didactice.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ