Share

Conferinta de presa

Posted by Primăria Municipiului Iași on Wednesday, 29 March 2017

Apelul edilului vine în urma unei ședințe la care a participat Miercuri, 29 martie, la sediul Prefecturii

 

Contextul a fost oferit de discutarea temei privind poluarea și riscul lansării de către Comisia Europeană a unui infringement împotriva României din această cauză, ședință la care au participat și reprezentanții principalelor instituții din domeniu.

Întrucât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a permis restricționarea traficului greu pe drumurile naționale de pe raza Municipiul Iași, șefii Primăriei au anunțat că vor lua, cât de curând, mai multe de măsuri privind circulația autovehiculelor de tonaj greu și de reducere a poluării.

„Am propus împărțirea traficului greu pe repere orare în cadrul zilei și pe zile în cadrul săptămânii. Astfel, nu vom aglomera traficul și vom reuși să îl «diluăm» pe parcursul unei zile, iar la orele de vârf să nu mai avem camioane în oraș.

Poate vom reuși să îi convingem să circule doar sâmbăta, când sunt indicatori de trafic mai scăzuți.

Totodată, vrem să introducem o reglementare chiar de luna viitoare privind autorizațiile de construire. Eliberarea oricărei astfel de autorizații va fi condiționată de folosirea unei rampe de spălare, indiferent că e vorba despre o casă sau un bloc. Vom face noi o schiță sumară despre cum va trebui să arate acea rampă.

În plus, vom avea un program săptămânal de spălare a toturor arterelor intens circulate din Municipiul Iași. În fiecare zi vom avea anumite străzi care vor fi spălate, pe acele artere urmând ca nimeni să nu mai parcheze. Vom introduce și un program de parcare, pe care îl vom implementa prin modificarea organigramei Primăriei. Vom avea o structură care se va ocupa exclusiv de locurile de parcare din municipiu și care va urmări ca persoanele care parchează ilegal să plătească”, a afirmat Mihai Chirica astăzi, într-o conferință de presă.

Poluare. Edilul a mai vorbit și despre o serie de măsuri privind spațiile verzi

„Am mai decis scoaterea platbandelor stradale, în fapt acele spații verzi de lângă străzi. Și în această primăvară, ca și în celelalte primăveri, nu au rezistat în urma sezonului rece. Agresivitatea oricărui tip de material antiderapant provoacă dispariția ierbii.

Vor rămâne doar casetele pentru arbori, urmând ca spațiul verde să fie creat în compensare, într-o zonă în care nu există

Am discutat și despre posibilitatea introducerii acelor grile de parcare care să înlocuiască suprafețele care acum sunt de pământ. Ele vor fi înierbate și pe urmă vor folosi drept parcare în interiorul cvartalelor de clădiri.

Există și dispoziția Agenției de Protecția Mediului în acest sens. De asemenea, toate autocamioanele descoperite vor trebui să aibă prelată, indiferent de ce transportă, iar autobuzele de pe traseele care vizează stațiile de măsurare a poluării vor fi din lotul nou, de autobuze Euro 6”, a spus acesta.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

1 COMENTARIU

  1. dar cu miile de masini din alte judete care au invadat parcarile,, bulevardele si strazile laturalnice cum facem,,, nu ajung cele locale,,,, si daca au patruns au si pretentii la parcarile dintre blocuri,, care ,zeci de ani au fost facute, intretinute ,, plombate si chiar betonate de locatari,, si onor primaria le-a scos la licitatie,,, scotand pe majoritatea locatarilor afara,, plus miile de masini de serviciu,, transportere autobuze si alte agregate care ocupa locurile de parcare in loc sa fie parcate acolo unde este adresa detinatorului,,astia nu polueaza ….

LĂSAȚI UN MESAJ