Share

Tot mai des, subiectul poluării aerului este problematic pentru Iași. Calitatea aerului la nivelul municipiului este și acum o problemă nerezolvată. Mioara Gociu, președintele Breslei Constructorilor Ieșeni a prezentat câteva îmbunătățiri ale calității aerului care pot fi aduse la Iași, prin politici publice

Proiectul nostru se numește Politici Publice Alternative în domeniul măsurării și păstrării calității aerului și este un proiect care, la final, respectiv în luna noiembrie, va trebui să mergem la Ministerul Mediului cu o propunere publică alternativă în domeniul măsurării și păstrării calității aerului. Efectiv propuneri concrete care vor îmbunătăți acest sistem cu documentare științifică și calcul economic“, a declarat Mioara Gociu, președinte Breasla Constructorilor Ieșeni.

Acest proiect prezintă o documentație care se dorește a fi implementată pentru o mai mică rată de poluare a aerului, iar politicile publice vizează implementarea unui sistem de monitorizare în timp real al poluanților emiși în aer.

Am punctat de foarte multe ori că există anumite surse care poluează, sursele fixe care nu sunt măsurate de nici o instituție a statului, pentru că instituțiile statului nu au aparate care sa le măsoare. Discutăm de sursele fixe, de industrie, de depozitele de deșeuri sau producerea agentului termic, iarăși este o sursă care nu este monitorizata”, a declarat Mioara Gociu, președinte Breasla Constructorilor Ieșeni.

Acest proiect va fi înaintat până pe 20 noiembrie la Minister, după care vor fi făcute unele negocieri pentru îmbunătățirea și măsurarea calității aerului.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ