Share

Problema poluării din Iași abordată populist de Primarul Mihai Chirca

O altă inițiativă a lui Mihai Chirica discutată în ședința din data de 19 septembrie din cadrul Primăriei Iași,  expune ideea unui protest care se intitulează „O zi fără mașină”.

Primarul a constatat că au apărut în ultimul timp din ce în ce mai multe probleme privind poluarea aerului, traficul, probleme de sănatate a cetățenilor, astfel încât au apărut și mai multe boli respiratorii ceea ce denotă o îngrijorare la nivel înalt pentru că stare de sănătate a populației influențează puterea de muncă, cheltuielile, dar și durata medie de viață.

Citeste si   ”Legile Puterii”. Nicușor Dan promite lucrări de infrastructură ”de 20-30 de ori mai mari” ca până acum”

„Având în vedere că de la începutul acestui an în Municipiul Iași au pătruns zeci de mii de mașini la mâna a doua, ponderea celor înmatriculate second-hand, față de cele noi este de peste 80 %. Este una dintre cele mai mari tragedii ecologice din ultima perioadă care s-a năpustit asupra României, motiv pentru care în ziua „O zi fără mașină” voi strânge semnături din două puncte din Iași: de lângă Palatul Culturii, respectiv Piața Unirii. Dacă este sau nu necesară achiziția de mașini de peste hotare second-hand, mai ales că unele dintre ele nici nu sunt înmatriculabile în momentul de față și care totuși circulă în Municipiul Iași.

Aceste mașini fac mari probleme, probleme nu doar la nivel de trafic care sunt evidente, dar sunt mari probleme de mediu. Nivelul de boli respiratorii și cardiovasculare a crescut enorm de mult în ultima perioadă”, a precizat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ