Share

Fostul premier Victor Ponta susţine că nu l-a “demascat” pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin declaraţiile făcute procurorilor anticorupţie în dosarul în care acesta este acuzat de mărturie mincinoasă.

El a precizat marţi, într-o postare pe Facebook, că l-a evitat pe omul de afaceri Remus Truică “din motive de protecţie”, la “sugestia unei persoane apropiate din SRI”. Ponta a răspuns, astfel, la informaţiile apărute în presă, în dosarul lui Tăriceanu, cu privire la declaraţiile pe care le-ar fi dat în calitate de martor.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Antena 3, că știa demult de faptul că DNA i-a propus lui Ponta să fie martor protejat împotriva sa chiar de la fostul premier.

”Nu sunt surprins de declarația lui Ponta. Mi-a spus că a fost la DNA Brașov pentru a depune mărturie. Mi-a spus de atunci ce a anunțat azi. E un element surprinzător să încerci să transformi în martor protejat un fost premier împotriva unui alt fost premier. Sunt măsuri securiste ce se întâmplă în România.

Au fost presiuni pe toți cei care au fost martori ca să facă acuzații împotriva mea. S-a încercat punerea de presiune pe diferiți martori, doar, doar, vor găsi ceva. A fost fabricat acest dosar de mărturie mincinoasă și favorizare a infractorilor. Dacă era așa, DNA m-ar fi pus inculpat în dosarul principal, cu retrocedările despre care se vorbește.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ