Share

Traian Basescu mai are de rezolvat o singură problemă: cum să rămână însărcinată Elena Udrea

Comisia juridică a Senatului a respins amendamentele depuse de Traian Băsescu la Legea graţierii, care ar fi salvat-o pe Elena Udrea de puşcărie sau măcar i-ar fi înjumătăţit pedeapsa.

Senatorii jurişti au arătat clemenţă pentru femei, dar numai pentru cele însărcinate. De asemenea, deţinuţii în vârstă vor primi reduceri de pedeapsă.

Fostul preşedinte a cerut, iniţial, să fie graţiate toate pedepsele de până la 10 ani, inclusiv pentru fapte de corupţie. În timpul dezbaterilor, Traian Băsescu a acceptat propunerea Uniunii Barourilor şi a redus pragul de graţiere: de la 10 ani, la 6 ani, adică exact condamnarea pe care a primit-o Elena Udrea în primă instanţă.

Citeste si   Dominic Fritz, validat definitiv ca primar al Timișoarei

Chiar şi  aşa, amendamentul lui Băsescu a fost respins de majoritatea PSD. Fostul şef de stat a mai venit cu un amendament, croit tot pe condamnarea fostei sale consiliere: înjumătăţirea pedepselor pentru femei.

„Să le lăsăm pe cele care au făcut un act de corupţie. Au luat o mită într-o primărie, într-un minister… Poate am o sensibilitate aparte pentru femei. E cunoscută“, a susţinut Traian Băsescu. În pofida sincerităţii afişate, Comisia Juridică a respins şi acest amendament. Totuşi, deputaţii jurişti au arătat clemenţă faţă de femei, dar numai pentru cele însărcinate. Astfel, vor fi înjumătăţite pedepsele cu închisoare între 6 şi 10 ani, aplicate femeilor însărcinate şi persoanelor care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, precum şi copii cu handicap. „Să ai copil e ca şi cum ai merge la puşcărie, să ai copil din ăsta mic“, a intervenit Traian Băsescu.

În acest timp nici Ponta nu-și iese din mână

Ponta a “dezvăluit” că are discuții dese cu mai mulți din miniștrii din cabinetul Grindeanu. “Ați văzut ce bine e că nu mă consultă Liviu Dragnea, deci nu mă întrebați pe mine ce face domnul Dragnea. Au fost miniștri care mi-au zis să le zic cum e acolo sau dincolo, dar să nu știe Liviu Dragnea“, a mai spus el.

Astfel de preocupări au aceste persoane care au ocupat cele mai importnate funcții de răspundere în statul român.

Citeste si   Florin Cîțu: Avem încasări mai bune la buget decât anul trecut, în guvernarea PSD. Ultimele vești despre ratingul de țară

Sistemul dă erori grave! În atare condiții ar fi ciudat dacă lucrurile ar merge bine în România.

Din păcate aceste două exemple sunt doar cele mai ilustrative dintr-un lung șir de circari politici. Oameni lipsiți de substanță și de preocupări serioase. Dar, extrem de grav, ajunși în funcții de decizie care influențează major comunități întregi din România.

Citeste si   Florin Cîțu: PNL nu va majora taxele după alegeri. Vești bune în privința veniturilor

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ