Share

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public conform cărora comunele Valea Moldovei, Straja și Șaru Dornei nu ar deține autorizații sanitare de funcționare pentru rețeaua de alimentare cu apă potabilă, Direcția de Sănătate Publică Suceava a declarat pentru reporterii Ziarului „Bună Dimineața Suceava” că primăriile din aceste comune dețin autorizații sanitare de funcționare pentru obiectivul Rețeaua de alimentare cu apă potabilă.

Primăria comunei Valea Moldovei, județul Suceava, deține autorizația sanitară de funcționare nr.64/10.05.2017 pentru obiectivul Rețeaua  de alimentare cu apă potabilă în comuna Valea Moldovei iar apa potabilă este monitorizată atât la ieșirea din stația de alimentare cât și în rețeaua de distribuție. Autorizația sanitară de funcționare este în curs de vizare anuală la Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Primăria comunei Straja, județul Suceava deține autorizația sanitară de funcționare nr. 20/25.02.2013 pentru obiectivul Rețeaua  de alimentare cu apă potabilă în comuna Straja.  In momentul eliberării autorizației de funcționare, stația încă nu livra apă populației, fiind în faza de executare a racordurilor. La eliberarea autorizației sanitare de funcționare s-a pus în vedere administratorului stației că atunci când se încheie lucrările de racordare și vor începe livrarea apei către populație are obligația, conform H.G. nr.974/2004 cu completările și modificările ulterioare, să încheie contract de monitorizare a calității apei potabile, contract care nu a fost solicitat la DSP Suceava până în momentul de față, a declarat Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

Totodată, și primăria comunei Șaru Dornei, județul Suceava deține autorizația sanitară de funcționare nr. 100/30.07.2009 pentru obiectivul Rețeaua de alimentare cu apă potabilă în comuna Șaru Dornei.

În momentul eliberării autorizației de funcționare, stația încă nu livra apă populației, fiind în faza de executare a racordurilor. La eliberarea autorizației sanitare de funcționare s-a pus în vedere administratorului stației că atunci când se încheie lucrările de racordare și vor începe livrarea apei către populație are obligația, conform H.G. nr.974/2004 cu completările și modificările ulterioare, să încheie contract de monitorizare a calității apei potabile, contract care nu a fost solicitat la DSP Suceava până în momentul de față.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ