Micuțul Jay Croucha, în vârstă de numai 7 ani, din Marea Britanie, primit porecla de ”super-om” din partea mamei sale, după ce a primit cinci organe în timpul unei operații de transplant.

”Super-omul” Jay este unul dintre cei mai tineri pacienții din lume care au fost supuși unei asemenea operații. El a primit doi rinichi, un ficat, un pacreas și un intestin subțire de la un donator mai mic decât el.

Organele au fost prelevate ”dintr-o singură bucată”, ceea ce înseamnă că micuțului Jay i-au fost scoase organele cu probleme, apoi i-au fost înlocuite cu altele sănătoase, având nevoie de refacerea a șase conexiuni de artere. Operația a durat 10 ore și a fost făcută la Spitalul de Copii din Birmingham.

Citeste si   Coronavirus: Mai puţin de 700 de morţi în 24 de ore, în SUA, pentru a treia zi consecutiv

Acum, micuțul învață cum să mănânce și să înghită mâncarea din nou.

Băiețelul, fan înfocat al echipei de fotbal Leicester City, s-a aflat în spital toată viața lui, după ce, la vârsta de șase săptămâni, intestinul său mic s-a răsucit și nu a mai funcționat. Organele sale au fost grav afectate de acest incident medical, iar el a fost hrănit prin intermediul unui tub gastric pentru toată viața lui.

Mama lui Jay, Katie Freestone, credea că ”super-omul” său o să moară fără transplant și s-a rugat ca un donator compatibil să fie găsit.

”Când am primit telefonul, am plâns, deoarece știam că un mic donator a murit, ceea ce e foarte trist. Nu îmi pot exprima suficient aprecierea către familia acelui copil. Nu sunt destule cuvinte. Fără organe, Jay nu ar fi supraviețuit. (…) Nu știm foarte multe despre donator. Tot ce știm este că a fost un copil mai mic decât Jay!”, a declarat mama lui Katie.

Totodată, ea a povestit pentru Mirror momentul în care a văzut că băiețelul ei nu se simte bine. ”Lumea mea s-a destrămat”, a vorbit cea care i-a dat viață lui Jay. Ea a mai adăugat că băiatul a devenit dintr-o dată ”fără viață” la vârsta de șase săptămâni.

Citeste si   Rusia a desfăşurat avioane de vânătoare în Libia (armata americană)

”După câteva ore, a avut un stop cardiac și s-a luptat pentru viața lui. Doctorii au avut nevoie de patru ore pentru a-l stabiliza, apoi l-au suspus unei operații, unde au aflat că intestinul lui subțire s-a întors și nu a mai funcționat. De atunci i s-a administrat mâncare prin vene, și apoi printr-un tub gastric, ceea ce i-a distrus ficatul”, a mai adăugat femeia.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Operația lui Jay este atât de rară, încât ultima oară când s-a făcut una asemănătoare, la Spitalul de Copii din Birmingham, a fost în urmă cu 20 de ani.

Chiar dacă operația a fost un succes pentru copil, el nu a săpat de emoții. Doctorii susțin că există șansa ca organele să fie respinse de corp.

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ