Share

Iulian Paraschiv este un băiat de 17 ani, locuiește la 80 de km de Suceava, mai exact din Hălăucești. Iulian este un tânăr magician, iubește tot ce ține de magie și călătorește în toate orașele din România pentru a ține evenimente.  A fost la Suceava nu de puține ori și de fiecare dată când vine aduce zâmbete oamenilor, fericire și bucurie copiilor.

Un eveniment recent pe care l-am avut la voi la Suceava a fost în comuna Frumoasa la o fermă unde niște părinți m-au solicitat pentru că era ziua băiețelului lor și am făcut un spectacol pe cinste”

„Totul a început de la vârsta de 5 ani, eram la grădiniță pe atunci, iar la școală erau puse afișe cu un spectacol de magie, un spectacol în care vom învăța și vom intra într-o lume cu totul magică. Eu eram un mare fan al spectacolelor, al evenimentelor ce se țineau în școală precum teatrul de păpuși  și bineînțeles că m-am dus acasă și i-am spus mamei că vreau să merg la acel spectacol. Țin minte că prețul biletului era 3 lei pe atunci doar că la noi în familie  erau uneori probleme pentru că nu întotdeauna exista buget ca eu să-mi pot permite să merg la toate spectacolele, iar când nu aveam șansa să merg rămâneam toată ziua în colțișorul meu și plângeam pentru că nu puteam să merg.

La acel spectacol am avut șansa să particip și după ce am ieșit din sala de spectacole era doar magie în mintea mea, nu mă mai puteam gândi la altceva și țin minte și acum un lucru pe care nu îl pot uita niciodată, era vorba despre un șervețel, magicianul respectiv ia dat foc și s-a transformat într-o bancnotă veritabilă și atunci era cea mai mare minune pe care o văzusem și mă gândeam că dacă și eu voi fi magician o să pot transforma și eu atâtea hârtii în bani și o să pot să îi văd pe părinții mei mai fericiți, o să pot să-mi permit să merg la toate spectacolele.

 Din acel moment pot să spun că a fost un sentiment în care simțeam că mi-aș dori ca toată viața să fiu și eu pe scenă și am văzut lucrurile pe care acel magician le făcea și anume reușea să stârnească zâmbete, reușea să facă copii și oameni fericiți, reușea să strângă aplauze.

„Mi-am dat seama că și eu vreau să fiu magician, vreau să aduc zâmbete și vreau să fac oamenii să creadă în magie”

În anul 2017 am primit un telefon de la un centru educațional din Suceava și mi-au spus că își doresc foarte mult să aduc câteva zâmbete copiilor din centru, să colaborăm pe o perioadă mai mare de timp dacă o să am un program bun”, povestește Iulian.

Iulian s-a prezentat la centrul din Suceava cu spectacolul său de magie și a avut o surpriză foarte plăcută deoarece a avut un impact extraordinar de bun. Deși trebuia să facă doar 30 de minute de program, a ținut un program de o oră și 10 minute. Datorită impactului pozitiv pe care la avut, ulterior a colaborat foarte mult cu centrul educațional din Suceava.

Citeste si   Gheorghe FLUTUR pe primul loc la CJ SUCEAVA

”Îmi doresc foarte mult prin magie să livrez și un mesaj”

Îmi doresc să motivez oamenii să-și urmeze visurile lor pentru că eu un băiat simplu de la țară, am crezut în mine și mi-am spus că vreau să fac magie. Ținând cont că nu aveam prea multe resurse financiare de unde să încep, știam doar un număr de magie cu cărți pe care l-am învățat de la un bun prieten și mergeam la școală și îl arătam toată ziua oricui aveam șansa. În timp am primit o carte de magie, am citit-o, am recitit-o, îmi puneam părinții să citească când nu înțelegeam unele lucruri.”

„Mereu am continuat să sper și să mă văd pe o scenă și să-mi urmez visul”

„Când primeam alocația părinții mei îmi tot spuneau și mă întrebau dacă iar îmi comand de pe internet lucruri și ce mai am de gând să fac, pentru că bani de mâncare, îmbrăcăminte sau pentru școală nu prea aveau să îmi dea și ei considerau că îmi cumpăr nebunii”. Eu îmi adunam banii într-un plic și când se adunau mai mulți îmi cumpăram fie un pachet de cărți de joc, sau o eșarfă, o monedă, o baghetă magică lucruri de care un magician are nevoie”, mai spune tânărul magician.

Cu toate acestea, Iulian a continuat să-și urmeze visul, iar părinții lui văzând că renunțase la mâncare, lucruri personale și jucării pentru magie au început să îl susțină deși, la început nu au avut încredere în el, fiind doar un puști de 5 ani care își dorea să ajungă un mare magician.

„La vârsta de 11 ani s-a întâmplat magia adevărată pentru mine”

 „Am luat legătura cu o echipă de circari profesioniști și i-am întrebat dacă nu vin și la mine în comună să facă un spectacol pentru că sunt pasionat de magie și știu să realizez câteva numere. Mi-au spus că vin, vor organiza un spectacol la mine în comună, ne vom întâlni să ne cunoaștem să le arăt ce știu să fac, iar dacă le vor place o să mă bage în spectacol 10-15 minute.

 15 minute am fost în deschidere, iar pentru mine a fost ceva extraordinar de mult, iar la final de spectacol m-au întrebat ce vreau să aleg dintre bănuți, recuzită sau numere de magie și bineînțeles că am ales recuzita, iar pentru acest lucru m-am ales cu și mai multă recuzită pentru că au apreciat foarte mult ceea ce am ales.

A fost un început mare pentru mine și deja aveam speranța că într-o zi voi avea eu propriul meu spectacol de o oră și voi avea mulți spectatori.

La vârsta de 12 și jumătate am luat din nou legătura cu o doamnă magician care m-a inițiat foarte mult în această lume, m-a învățat cum să-mi construiesc eu un spectacol, cum să mă prezint pe o scenă,cum să vorbesc cu anumiți oameni și așa mai departe.”

Iulian a avut multe evenimente la Suceava printre care unul recent la o fermă din comuna Frumoasa, unde niște părinți l-au solicitat fiind ziua copilului lor. Acolo a avut un spectacol pe cinste, părinții fiind foarte impresionați de faptul că a reușit timp de o oră și 30 de minute să capteze atenția copiilor deoarece nu s-au așteptat  la așa ceva.

Iulian ne-a mai declarat că în luna octombrie cel târziu va avea din nou o colaborare la Suceava, dar de data aceasta cu un domn care se ocupă cu partea de cultură care își dorește să deschidă o școală de arte unde Iulian va putea ține cursuri de magie pentru copii.

O să vin întotdeauna cu drag la Suceava, o să vin să adaug evenimentelor puțină magie și să dau ceea ce am eu mai bun pentru voi, să vă fac pe cât pot eu să credeți în magie, iar pentru cei mari să deveniți măcar pentru câteva minute copii.

Cel mai important lucru este să credeți în voi, să credeți în visul vostru chiar dacă vor fi momente în care vă veți simți stresați, obosiți sau că nu mai are rost să luptați să știți că puteți lua o pauză, dar nu vă abateți de la drumul vostru, continuați întotdeauna în ceea ce vă face fericiți și veți vedea că într-o zi va da totul roade. Dacă credem în magie, o putem vedea!”, încheie tânărul magician, Iulian Paraschiv.

 

 

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ