ideall.ro

Ingrediente:

1 pachet foi de pandispan de cacao
1 litru lapte
100 grame amidon (sau faina)
4 linguri de zahar
150 grame ciocolata alba
250 grame unt
150 grame zahar
Glazura:
200 grame ciocolata cu lapte
5 linguri cu lapte
3 linguri cu zahar
150 grame unt

Mod de preparare:

Nu, nu incingeti cuptorul (de data asta nu aveti nevoie de el!)

Amidonul (sau faina) se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga o cana de lapte, treptat, ca sa nu faca cocoloase.

sensodays.ro

Restul de lapte se pune la fiert, se pune ciocolata alba rupta in bucati si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga amidonul dizolvat in lapte. Se tine pe foc amestecand continuu ca sa nu se prinda de oala. O sa fie destul de ingrosata atunci cand dati cu lingura pe fundul oalei si se vede.

Se lasa racit la temperatura camerei dupa care se pregateste crema de unt. Acesta se mixeaza bine cu zaharul pana devine o crema.

Ulterior se adauga in crema de lapte, mixand pana se omogenizeaza bine.
Pentru glazura se pun toate ingredientele (ciocolata rupta bucati, laptele, zaharul si untul) intr-un vas pe baie de aburi. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa se topeasca. Amestecati pana devine crema si apoi lasati sa se raceasca. Cand s-a racit mixati bine ciocolata si trecem la asamblarea prajiturii.

O foaie de pandispan, crema de lapte, glazura de ciocolata si tot asa de 4 ori… la sfarsit se termina cu voie buna si cu-o pofta de-o prajitura absolut delicioasa.

Ca multe alte retete de aici de pe site, nici aceasta nu este o reteta low carb. Imi place insa destul de mult si e delicioasa, dar cei care vor sa o manance, ar fi bine sa se limiteze la o zi pe saptamana, atunci cand considera ca pot trisa ( dupa ce au tinut de ceva timp o dieta low carb si au un rezultat bun ).

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ