Share

Ploile şi inundaţiile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. Zeci de gospodării au fost măturate de puhoaiele care au înghiţit grădinile, casele şi animalele oamenilor disperaţi că au rămas în câteva minute fără nimic. 

Unii dintre ei s-au urcat în pod pentru a nu sta în calea furiei apelor. Pe alocuri, apa a depăşit chiar şi un metru şi jumătate şi a provocat pagube însemnate! Din fericire, nu au existat victime, conform observator.tv

În Maramureş, potopul a făcut prăpăd. Mai multe zone din Sighetul Marmaţiei au fost înghiţite de puhoaie. Cu tot cu gospodăriile oamenilor! Câteva minute de ploaie torenţială au fost de ajuns ca râul Ronişoara să-şi iasă din matcă, iar viitura să măture terenuri agricole şi grădini, să rupă garduri şi să inunde case şi anexele. Şi asta nu e tot! Unii localnici nu au mai apucat  să-şi ferească animalele din calea puhoaielor.

Pagubele sunt foarte mari, iar oamenii nu vor primi despăgubiri pe motiv că nu au asigurare. Tot ei spun că nenorocirea s-ar fi produs şi deoarece cursul apei ar fi fost deviat din cauza movilelor de pământ depozitate pe câmp.

Şi în Dâmboviţa, o ploaie torenţială a creat probleme mari. Pompierii au intervenit cu motopompele ca să scoată apa din mai multe gospodării din Priboiu. Din fericire, însă, aici apa nu a intrat şi în casele oamenilor.

Nici pompierii din Caraş-Severin nu au avut ieri o zi liniştită. 50 de gospodării au fost inundate după o furtună. Localnicii au pus saci cu nisip şi fiecare a trecut la treabă cu ce a putut, unii cu găleţile, alţii cu motopompele.

Până la ora 20.00, este în vigoare o avertizare cod galben de inundaţii în mai multe zone din ţară.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ