Share

Prefectul județului Iași interzice primarilor sa facă alte cheltuieli în afara celor de stricta necesitate

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Marian GRIGORAȘ a informat ieri primăriile din județ despre obligațiile ce le revin, așa cum sunt acestea stipulate în decretul care instituia starea de urgență din 16 martie.

Se impune ca fiecare ordonator principal de credite să efectueze urgent şi cu maximă responsabilitate o analiză a bugetului propriu şi a instituțiilor subordonate astfel încât sumele identificate în bugetele proprii ca fiind obligatorii să fie disponibilizate în vederea redirecționării pentru finanțarea cheltuielilor urgente generate de contextul evoluției situației epidemiologice internaționale determinate de răspândirea coronavirsului SARS – COV 2”, se arată într-o adresă a Prefecturii.

Citeste si   TONOMATELE de cafea - risc de INFECATRE cu SARS-COV-2? Mihaela: ”Nu avem de unde ȘTI cine a pus MÂNA pe acel APARAT înaintea NOASTRĂ”

Practic, din acest moment, primăriile nu mai au voie să efectueze cheltuieli care nu sunt justificate cum ar fi achiziția de mașini, mobilier și birotică. De asemenea, primarilor li se recomandă să nu aloce bani pentru deplasări, exproprieri sau pentru pregătirea profesională a angajaților.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ