Share

Pentru o corectă informare a publicului cu referire la efectele asupra bugetelor locale din județul Iași a  OUG 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, publicată în  MO 322 din 17 aprilie 2020, precizăm următoarele:

Rectificarea bugetară extraordinară efectuată în trimestrul II are rolul de a susține măsurile Guvernului în contextul pandemiei de COVID-19 și de a aloca administrațiilor publice locale sumele necesare echilibrării bugetelor locale afectate prin dimininuarea sumelor planificate a fi incasate din Impozitul pe venit ca urmare a afectării pieței muncii.

Citeste si   Firea, reacţie la scrisoarea lui Cîţu: „Domnul DEFICIT se află în treabă pe la porțile PSD, în loc să se ducă la serviciu”

În acest sens, la nivelul județului Iași, o scădere a veniturilor bugetelor locale de 4.348.000 lei a fost echilibrată, prin rectificarea bugetară, cu alocarea din cote defalcate din TVA de 5.008.000 lei.

”Îmi exprim, încă o dată, regretul că actori politici încearcă, prin denaturarea realității sau prezentarea ei într-un mod trunchiat, să utilizeze în scopuri private măsuri obligatoriu a fi luate pentru gestiunea situației de criză generată de pandemia de COVID-19”, a declarat prefectul județului Iași, Marian GRIGORAȘ.

Citeste si   100% TU DECIZI! Florian Bodog, ministrul cu doctorat fraudat

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ