Share

Prin Ordinul Comun al Ministerului Educației si Cercetării și Ministerului Sănătații nr. 5487/1494 din 31.08.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 804/ 01.09.2020 au fost stabilite măsurile și mijloacele pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul  SARS- CoV- 2 necesare pentru începerea și derularea activităților în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică.

Ținând cont de prevederile imperative ale ordinului anterior menționat referitoare la calendarul implementării măsurilor și activităților de prevenire, pentru a duce la îndeplinire, în termenul impus,  obligațiile  fiecărei instituții în parte, așa cum sunt definite în actul normativ menționat, Prefectul județului Suceava a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară, vineri 04 septembrie 2020.

Ordinea de zi a ședinței este dedicată exclusiv evaluării intermediare  a contextului epidemiologic din județul Suceava, cu accent pe particularitățile epidemiologice din ultimele 14 zile ale fiecărei unități administrativ-teritoriale în parte, care va determina, implicit, adoptarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din arealul teritorial al acestora.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 125.414 cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Se va pune accent pe analiza măsurilor întreprinse până acum în acest sens, pe identificarea de soluții viabile sau de instrumente complementare care să permită reluarea, în condiții de maximă siguranță a activităților didactice în toate unitățile de învățământ din rețeaua școlară a județului Suceava, începând cu data de 14 septembrie 2020.

 Convocarea ședinței extraordinare a CJSU din data de 04.09.2020 are ca scop principal identificarea și, respectiv, rezolvarea oricăror impedimente sau disfuncționalități

La ședința CJSU directorul executiv al DSP Suceava și inspectorul școlar general al ISJ Suceava au fost invitați să prezinte o analiză preliminară și bine fundamentată a situației epidemiologice existente la nivelul fiecărei localități, respectiv rezultatul vizitelor de monitorizare și de consiliere efectuate până acum, în cadrul tuturor unităților de învățământ, în vederea deschiderii noului an școlar. În același timp va fi verificat modul de diseminare și implementare în teritoriu a ghidurilor privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ emise de către autorităților centrale care trebuie aplicate la nivel local de fiecare unitate de învățământ în parte.

Citeste si   Gheorghe FLUTUR continuă PROIECTELE pentru dezvoltarea județului: „Județul SUCEAVA intră în perioada de INVESTIȚII și DEZVOLTARE puternică”

Convocarea ședinței extraordinare a CJSU din data de 04.09.2020 are ca scop principal identificarea și, respectiv, rezolvarea oricăror impedimente sau disfuncționalități care ar putea împiedica respectarea termenului de 07.09.2020, prevăzut de către ordinul anterior menționat, pentru adoptarea oricăruia dintre scenariile de organizare și desfășurare a activităților didactice în instituțiile de învățământ.

Instituția Prefectului- județul Suceava reamintește că pentru abordarea integrată și oferirea unui răspuns rapid apelanților, linia VREAURĂSPUNS (telefon cu tarif normal, apelabil din orice retea: 0755.140275, email vreauraspuns@prefecturasuceava.ro) este linie de suport pentru linia dedicată din cadrul CJCCI, începând cu data de 01.09.2020, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00- 16.00.

Citeste si   Surprizele ALEGERILOR LOCALE la SUCEVA au venit din localitățile RĂDĂUȚI și SALCEA

Cu toate că ne confruntăm cu o criză de sănătate publica, accesul la educație este esențial, iar Instituția Prefectului-județul Suceava va depune toate eforturile necesare pentru ca actul de educație să aibă loc în condiții de maximă siguranță, deși nicio activitate în comunitate nu este absolvită de riscuri.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ