Share

Marian GRIGORAȘ: “Ne dorim ca întreaga capacitate de irigare existentă la nivelul județului să fie funcțională”

Fermierii din județul IAȘI se confruntă cu o mare problemă! Seceta a început să capete proporții devastatoare pentru culturi și mari pierderi financiare pentru fermieri.

Prefectul județului Iași, Marian GRIGORAȘ a declarat că instituțiile de la nivelul județului abilitate să ia măsuri pentru a ne asigura că toate cererile fermierilor pentru acordarea de despăgubiri, sunt verificate și procesate în timp util.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

”Îmi spun persoane mai în vârstă cu care vorbesc că asta le aduce aminte de marea secetă a copilăriei lor.
Vreau ca tot ceea ce se poate face acum să se facă, fără întârzieri nenecesare. În acest sens, am convocat instituțiile de la nivelul județului abilitate să ia măsuri, pentru a ne asigura că toate cererile fermierilor pentru acordarea de despăgubiri sunt verificate și procesate în timp util.

Citeste si   SCANDAL cu Poliția la Craiova, s-au tras focuri de armă! Polițist RĂNIT în timpul altercației

De asemenea, ne dorim ca întreaga capacitate de irigare existentă la nivelul județului să fie funcțională, iar ISU să răspundă cu celeritate tuturor cererilor de sprijin venite din partea comunităților locale. La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanți ai Direcției Agricole, APIA, ANIF, ISU. Până în prezent, un număr de 17 comune au înaintat rapoarte operative privind culturi agricole calamitate de seceta pedologică, suprafața afectată însumând 5.760 ha” a precizat Marian Grigoraș, Prefectul județului IAȘI.

Citeste si   VIDEO Haos la metrou, sute de oameni blocați în strații din cauza unei defecțiuni între Mihai Bravu și Dristor 1

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ