Share

Ieri, 11 noiembrie 2020 Instituției Prefectului – Județul Iași a primit tichetele sociale pe suport electronic (carduri) pentru mese calde pentru beneficiarii din județul Iași.

Conform legislației, listele cu destinatarii finali au fost întocmite în luna septembrie de către Casa Națională de Pensii și primării (pentru persoanele fără adăpost). Destinatarii vor beneficia de 180 lei lunar având la dispoziție un card electronic pentru mese calde.

Citeste si   Prefectura IAȘI a distribuit materialele SANITARE pentru desfășurarea alegerilor PARLAMENTARE din 6 decembrie

În urma întocmirii listelor au rezultat 13.258 de carduri pentru tot atâtea persoane din județul Iași

Conform OUG 115/2020, destinatarii finali sunt:

  • persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă;
  • persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.
Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

În următoarele două zile (12 și 13 noiembrie 2020) aceste tichete sociale pe suport electronic vor fi distribuite către autoritățile administrației publice locale.

Card-urile vor fi livrate în plicuri pentru fiecare beneficiar final eligibil, și cuprind:

  • card-ul pentru mese calde;
  • codul pin, necesar activării card-ului,
  • lista / broșura unităților afiliate care accepta tichete sociale pentru mese calde.
Citeste si   VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Pe fiecare plic vor fi imprimate numele/ prenumele destinatarului si adresa poștală.

Acest program este finanțat din fonduri europene nerambursabile – Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ