Share

Vin la Cultură în târgul ieșean, concept neînțeles de autoritățile locale

În perioada 29 septembrie-1octombrie 2017 la Palatul Culturii, Iași se organizează un eveniment dedicat vinului. Aflați pentru prima oară în România, organizatorii au ales să fie găzduiți mai întâi în Iași.

În acest interval, vor exista expoziții cu vinuri tinere, vinuri bune, vinuri ce onorează trecutul dar motivează prezentul, vinuri care oferă plăcere constantă. Pe lângă toate acestea, vedetele la acest nou concept vor fi și vinurile minerale, vinuri cu istorie, vinuri ce pot deveni un simbol al ținuturilor legendare.

Fotografia postată de Fattoria Fibbiano Winery.

„Autoritățile consideră prezența noastră, consideră evenimentul nostru ca pe o vânzare de vinuri, ceea ce nu e adevărat, dar am reușit să depășim aceste dificultăți”

Nemulțumirea președintelui Organizației Somelierilor, Marius Timofte constă în faptul că autoritățile locale nu au oferit suficient sprijin pentru promovare, înțelegând că ar fi doar un târg prin care se pot vinde sortimente de vinuri.

Reporter: Cum se desfășoară acest eveniment?

Marian Timofte, Președintele Organizației Somelierilor din România: Noi credem că se va desfășura bine. Am depus toate eforturile pentru a crea un eveniment absolut inedit nu numai pentru Iași, ci și pentru România.

Rep: De unde sunt producătorii?

Marian Timofte: Am reușit să aducem producători și din Italia, din toată România și din Republica Moldova. Am adus acești producători cu mici greutăți pentru că autoritățile noastre consideră prezența noastră, evenimentul nostru ca pe o vânzare de vinuri, ceea ce nu e adevărat, dar am reușit să depășim aceste dificultăți.

Rep: Cum credeți că vor primi ieșenii acest eveniment?

Marian Timofte: Nu au fost suficienți de informați, pentru că autoritățile locale nu ne-au permis să facem o difuzare vizuală în oraș. Nu au înțeles conceptul. Sperăm ca la anul să fim mai bine înțeleși și să avem parte de mai multă înțelegere.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ