Share

Caz incredibil și unic la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași

La Secția de Recuperare Pediatrică din Iași se află cei patru copii născuți pe cale naturală de o tânără din județul Iași pe nume Cozma Irina. În ciuda faptului că femeia a muncit în tot timpul sarcinii, provenind dintr-un mediu rural și sarcina nu a fost monitorizată, copiii sunt foarte sănătoși, acum fiind supravegheați medical.

Din declarațiile medicului pediatru Florescu Laura, reiese faptul că acest miracol este o premieră în Iași (cel puțin de 30 de ani), primind cazul cu bucurie și cu surprindere.

„Copiii sunt foarte frumușei, evoluția lor este bună. Îmi sunt foarte dragi pentru că nici noi nu am avut până acum patru gemeni: sunt doi băieți și două fetițe. Băieții au ajuns deja la 2600 de grame, fetele la 2500, dar ca orice prematur mai au încă tulburări în sensul că nu primesc tot prânzul la biberon și adorm mai ușor decât ceilalți nou-născuți”, a precizat Florescu Laura, Medic pediatru, șef Secție Recuperare Pediatrică.

Acest caz, pe lângă sprijinul oferit de Spitalul de Copii „Sf. Maria”, Iași, beneficiază și de ajutorul preotului Dan Damaschin de la Biserica „Cuza Vodă” din Iași

Preotul este recunoscut pentru faptele sale caritabile și binevoitoare. Sprijinul oferit de către părintele Damaschin contribuie într-o foarte mare măsură, deoarece încă nu există o lege care să ajute asemenea femei, care au cvadrupleți.

„Este un caz foarte, foarte rar cum știți deja din statistici – o femeie care fără tratamente speciale a adus pe lume patru copilași acum o lună de zile.

Sunt sănătoși, ceea ce se întâmplă foarte rar. Noi ne-am asumat într-o anumită măsură grija acestor copii în condiții normale,” a spus Dan Damaschin, preotul de la Biserica „Cuza Vodă” din Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ