Share

Cea mai bogată colecție de lalele de până acum, expusă în Grădina Botanică, nu poate fi vizitată din cauza pandemiei cu COVID -19

Grădina botanică ”Anastasie Fătu”, găzduiește anul acesta 260 de soiuri de lalele. A fost expus un nou soi provenit din Olanda, de lăngă Roterdam numit ”Maria Brâncoveanu”. Acesta a fost donat de Asociația Femeilor Ortodoxe ”Maria Brâncoveanu”. Frumoasa plantă are drept culoare dominantă roșul cu marginile aurii.

Situația în care ne aflăm nu îi mulțumește nici pe reprezentanții Grădinei Bitanice care spun că este pentru prima dată când aceasta este închisă

Mai mult decât atât, anul acesta este expusă cea mai bogată colecție de lalele de până acum.

”Încă din toamnă au fost plantați peste 50.000 de bulbi de lalele, narcise și zambile. Anul acesta, credem noi, este ce mai bogată colecție de lalele care a fost vreodată expusă în Grădina Botanică. Am ajuns deja la 240 de soiuri și 20 de specii sălbatice, două dintre acestea provenind chiar din flora României. În ceea ce privește narcisele sunt 107 taxoni, 10 specii și 97 de soiuri” a declarat directorul Grădinei Botanice, Prof. Univ. Dr.  Cătălin Tănase.

La momentul actual se lucrează în sere pentru expoziția de crizanteme din toamnă

În mod normal, în luna aprilie Grădina Botanică este cea mai frecventată de vizitatori. Expoziția de lalele poate fi văzută doar online, pe pagina Universității ”Alexandru Ioan Cuza”.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

”În prezent colecţiile Grădinii Botanice reunesc 9.876 de taxoni vegetali, care provin din diferite regiuni biogeografice, fiind cultivaţi în condiţii protejate şi în exterior. Cadrul natural, oferă condiţii excelente pentru conservarea fondului genetic de plante indigene şi exotice, educaţie, cercetare şi recreere.

În lunile februarie-august sunt prezentate colecţii cu azalee, camelii, orhidee, crotoni, cactuşi, bonsai, lalele, zambile, narcise, bujori, irişi, trandafiri şi dalii, iar în lunile septembrie-noiembrie, începând cu anul 1976 sunt expuse, sub genericul Flori de toamnă, crizanteme, fructe, seminţe, varză, sfeclă, ardei şi dovleci decorativi, care atrag anual peste 290.000 vizitatori, din ţară şi din străinătate”, au declarat reprezentanții Grădinei Botanice din Iași.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

În prezent aceasta rămâne închisă pentru vizitatori.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ