Share

“E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul şcolii, în cadrul procesului educaţional. Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii, alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit, dezinfecţia, păstrarea atât cât e posibil a distanţei fizice, igiena personală care să fie asigurată pentru copii”, a explicat Orban, astăzi, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Citeste si   Senator PSD, diagnosticat cu Covid-19. El a participat la mai multe evenimente în ultima perioadă, dar spune că a purtat mască

În opinia sa, o astfel de propunere nu are niciun fundament: “Am văzut, copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. O să îşi asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Îşi asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi, nu putem fi de acord cu o astfel de propunere”. 

Citeste si   Carmen Dan, felicitări pentru Liviu Dragnea, de ziua lui, și săgeți pentru Marcel Ciolacu 

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ