Share

In perioada 23-27 noiembrie 2020, doisprezece elevi cu deficiențe de vedere de la Liceul Special MOLDOVA, Târgu Frumos au participat la Ediția a VIII-a a Concursului Naţional de TIC pentru elevi cu deficiențe de vedere,“Lumea virtuala prin IRIS”, inclus în Calendarul activităților extrașcolare al ISJ Timiș și în Agenda culturala a Consiliului Județean Timiș pe anul școlar 2020-2021.

Concursul a fost organizat de către Liceul Teoretic Special „Iris” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș, prin Agenda Culturală, Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători „IRIS” și Clubul Lions Diamond .

Citeste si   O tânără, de 23 ANI, din municipiul IAȘI a fost reținută de POLIȚIȘTI în urma unei INFRACȚIUNI

Obiectivul general al acestei competiţii pentru elevii cu deficiențe de vedere  a constat în stimularea creativităţii și gândirii științifice, dezvoltarea spiritului de echipă şi promovarea elevilor cu deficiențe de vedere care au  aptitudini deosebite în domeniul tehnico-aplicativ şi ştiinţific.

Anul acesta, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, concursul s-a va desfășurat în totalitate online, la etapa națională desfășurându-se doar proba pe echipe neomogene.

Citeste si   2.699 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Tema de anul acesta a fost „Timișoara, capitală culturală europeană”. Echipele de elevi au avut de  realizat un ghid de promovare a valorilor culturale și istorice ale Timișoarei, atât din experiența proprie, a celor care au avut oportunitatea de a vizita Timișoara în anii anteriori, cât și din alte surse.

Au participat elevi selectați din toate școlile pentru elevi cu deficiențe de vedere din România, aceștia formând opt echipe de concurs. Ghidurile realizate de elevi, prin comunicare, colaborare la distanță au fost impresionante, oferind o multitudine de informații relevante despre minunatul oraș Timișoara, gazda concursului virtual. Toate grupele au fost premiate, materialele prezentate fiind evaluate de câte doi profesori din fiecare liceu participant la concurs.

Citeste si   Parlamentarii IEȘENI au fost repartizati pe COMISII! Pe ce specializări vor activa in următorii 4 ANI

Liceul Special MOLDOVA a fost reprezentat de  elevi din clasele a IX –a, a X-a, a XI-a și a XII –a, îndrumați de doamna profesor de TIC, Argeanu Elena – Claudia.

Director,

Profesor Margareta Pristavu


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ