Share

A apelat la speculatorii imobiliari încă o dată! Bogdan CIUHODARU i-a dat SEDIU pentru Partidul PRO IAȘI

Deşi mulţi l-au crezut doar un oportunist şi un baron local viclean, corupt şi avid de putere,  Mihai Chirica este mai mult decât atât. Este un personaj politic, creaţia lumii pestriţe în care s-a născut, și care crede cu tărie că Primăria Capitalei istorice a Moldovei este o rampă de lansare şi nu un mod de viaţă.

Mihai Chirica vrea să ia un nou mandat de primar, pentru a putea negocia. Mihai Chirica se consideră singur un brand, de aceea nu doreşte să fie asociat nici cu PSD din care a plecat din cauza disensiunilor cu Liviu Dragnea şi nici cu PNL care joacă la fel de machiavelic şi care, în loc să-şi crească liderii, procedează ca patronii de cluburi sportive: îi cumpără de la alţii.

Mihai Chirica apare azi, la o simplă căutare pe Google, ca membru PNL. Totuşi, în 2019, Mihai Chirica şi-a creat, pe ascuns, un partid, Pro Iaşi, primul banner cu acest nume  fiind deja ridicat pe Blvd  Independenței, la sediul bine cunoscut al speculatorului imobiliar Bogdan CIUHODARU.

Primarul de IAȘI nu este decât un simplu PION pe masa dezvoltatorilor imobiliari și combinatorilor de terenuri din Iași

Relația dintre speculatorii imobiliari și primarul capitalei culturale a României a făcut subiectul multor scandaluri. Iată că, în continuare se confirmă colaborările Primarului de Iași cu mafia terenurilor prin sprijinul direct pe care Chirica îl primește în activitățile sale politice.

Mihai CHIRICA, tânăra speranță a Iașului și a României! Omul politic care luptă pentru democrație, idealurile ieșenilor și ale românilor nu este decât un PION pe masa dezvoltatorilor imobiliari și combinatorilor de terenuri din Iași.

Din fericire, Iașul poate să încheie această umilință la care a fost supus în ultimii patru ani. Din păcate însă, partidele nu au pregătit candidați suficient de buni pentru poziția de PRIMAR al Municipiului IAȘI!

Citeste si   Iulia SCÂNTEI, TAXATĂ de IEȘENI: ”De DOAMNA aflăm doar ACUM, dar am înțeles că a terminat deja un MANDAT”

Actuali şi foşti membri ai PNL Iaşi, păreri împărţite faţă de mişcările subterane ale lui Mihai Chirica

Eduard Boz, liderul consilierilor locali din PNL Iaşi a declarat că Pro Iaşi nu este partidul lui Mihai Chirica ci al unor aliaţi ai acestuia care ar putea părăsi PSD, iar o posibilă alianţă între Pro Iaşi şi PNL ar trece mult mai puţin criticată decât migraţia politică de la PSD, la PNL a acoliţilor lui Mihai Chirica:

”Nu știu dacă este partidul lui Mihai Chirica, s-ar putea să fie al altora. Pro Iași este un partid făcut ca alternativă, de Gabi Harabagiu și alți colegi de ai lui care puteau fi excluși din PSD. Din câte știu, pentru dumnealui nu mai este de actualitate acest proiect.

E posibil să fie o alternativă a altor consilieri locali care nu sunt în grațiile președintelui Popa, și în condițiile în care urmează două rânduri de alegeri locale și parlamentare , ei ar putea să nu mai fie pe absolut nici o listă, alternativa este a lor. Mihai Chirica nu are nevoie de nici o alternativă, pentru că are susținerea PNL.

Se pare că PNL nu este dispus să accepte transferuri din alte partide. Cei care au înfiinţat acest proiect (Pro Iaşi), nu vor face parte nici din PSD nici din PNL deci este doar o alternativă pentru ca unii să facă parte din CL”.

PNL-istul Eduard BOZ trăiește în continuare cu speranța că Mihai CHIRICA va deveni liberal

Liderul consilierilor locali din PNL a mai declarat că sunt consilieri care nu sunt de acord cu directivele lui Maricel Popa, iar iniţiatorul Pro Iaşi ar fi Gabriel Harabagiu, viceprimar.

Citeste si   "Legile Puterii" Virgil Popescu - Ideea tăierii salariilor e un fake news, nu cred că Lazea a lansat-o întâmplător

Acesta se gândea că Mihai Chirica ar putea să facă parte din Pro Iași, dar Eduard Boz preferă să mute discuţia (adică să pună batista pe ţambal) afirmând că „acum acesta (Pro Iaşi) nu mai este de actualitate pentru dumnealui (Mihai Chirica). În nici un caz nu ar putea să renunțe la un partid de 35%, pentru un partid nou înființat. Vesta aceasta de salvare este pentru alții”. 

Marius BODEA crede că Mihai Chirica se va folosi de PNL, dar că va profita de Pro Iaşi, ca partid al său şi al mafiei imobiliare din Iaşi

Deputatul Marius Bodea, fost membru PNL Iaşi şi fost fruntaş local PNL este de altă părere. El consideră că Mihai Chirica se va folosi de PNL, dar că va profita de Pro Iaşi, ca partid al său şi al mafiei imobiliare din Iaşi: „Pro Iasi este partidul personal al lui Chirica, este mai exact partidul samsarilor imobiliari din iasi , de acolo vin si banii.

In Pro Iasi Chirica isi va pune pe liste toti sconcșii lui politici, de aceea a decis să dea drumul la campania de creștere a acestui partid. Chirica nu a avut niciodată nevoie de PNL, a avut nevoie să dispară PNL, să devină un partid necredibil local, iar cum avem un singur tur de scrutin, nu mai are emoții. Curând va fi nevoit să se debaraseze de orice apropiere de Alexe, care a devenit un balast politic şi asta exclusiv din vina sa”..

Şi totuşi, care este adevărul?

Oana Ancuţa MACOVEI

Partidul Pro Iaşi îi are ca membri fondatori, conform legii, pe Oana Ancuța Macovei, Costică Adrian Mititelu și Marius Cardasi.

Oana Ancuţa Macovei este fiica “aghiotantului” lui Mihai Chirica, Vasile Tiron, director executiv la Primăria Iaşi, fost lucrător MAPN, fost prieten de încredere al lui Gheorghe Nichita, pe care l-a lăsat din braţe, când steaua lui Mihai Chirica a început să urce.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

 

Oana Ancuţa Macovei lucrează la Salubris, firmă aflată în subordinea Primăriei Iaşi

Primarul Mihai Chirica are multe în comun cu Vasile Tiron. Partidul are sediu într-o locaţie centrală, de lux, într-un spațiu oferit de Bogdan CIUHODARU pe Blvd INDEPENDENȚEI. Personajul este partener vechi de afaceri şi combinaţii cu Mihai Chirica. Primarul Mihai Chirica investeşte în spaţii pentru partid, în bannere uriaşe (unul singur are circa 8 m), plasate în locuri ultra-vizibile, deşi, în Iaşi, în plină pandemie este nevoie de spaţii pentru carantină, de bani pentru dezinfectanţi, măşti, combinezoane etc..

Nu de puţine ori, s-a scris de faptul că măsurile luate de Primăria Iaşi, contra pandemiei de COVID-19 au fost lipsite de coerenţă şi strategie, fiind nişte improvizaţii penibile.

Aceasta a fost preocuparea lui Chirica pe timpul PANDEMIEI! Politica, combinații cu speculatorii imobiliari și dispreț față de siguranța ieșenilor

Mihai Chirica încearcă să preia un model iniţiat de fostul său mentor Constantin Simirad (“Partidul Moldovenilor”) care l-a propulsat în administraţia şi politica locală ieşeană.

Relaţia a început atunci când Conest SA (fostul Trust de Construcţii Indistriale din Iaşi, privatizat) i-a ridicat vila lui Constantin Simirad. Mihai Chirica era desemnat la acea vreme, sfârșitul anilor 90, diriginte de șantier la casa lui Simirad!

Astăzi, primarul Mihai Chirica locuiește tot într-o casă primită ca bonus de performanță pentru contractele cedate de către Primăria Iași către Conest, în Galata, pe Platoul Însorit.

Acesta este primarul Iașului, pionul din buzunarul firmei Conest și a unor speculatori care primesc în mod preferențial terenuri și autorizații din partea lui Mihai Chirica.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ