Preotul constănțean Valeriu Roman, consilier în cadrul Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, a fost condamnat definitiv la un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus o mașină sub influența alcoolului.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Constanţa, preotul Valeriu Roman a primit un an şi opt luni cu suspendare sub supraveghere, magistrații aplicându-i inculpatului şi o serie de interdicții ca pedeapsă complementară, relatează Agerpres.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Astfel, preotul are interdicție de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi interdicția de a conduce mai multe categorii de vehicule timp de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Curtea de Apel Constanța a decis şi un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care preotul se va supune unor măsuri privind prezentarea la serviciul de probaţiune, la datele fixate și primirea vizitelor consilierului de probaţiune. Totodată, preotul trebuie să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Citeste si   MĂSURILE întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi împiedica răspândirea COVID -19
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ