Preoţi condamnaţi la închisoare cu executare, după un şantaj cu imagini indecente

Trei preoţi din Vaslui au fost condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul în care au fost acuzaţi că l-au şantajat cu imagini indecente pe fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanul.

Sebastian Jitaru, fost arhimandrit al Episcopiei Huşilor, şi preoţii Răzvan Bumbu şi Gheorghe Damian au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare.

Citeste si   Spațiile comerciale din IAȘI rămân ÎNCHISE pe perioada stării de ALERTĂ! DSP garantează SIGURANȚA tuturor cumpărătorilor

Decizia luată, astăzi, de Curtea de Apel Iaşi, este definitivă, iar cei trei preoţi urmează să fie identificaţi şi reţinuţi de poliţişti, după ce au fost găsiţi vinovaţi de şantaj.

Iniţial, Tribunalul Vaslui i-a condamnat la închisoare cu suspendare pe cei trei preoţi, însă procurorii DNA, cei care au instrumentat acest dosar, au atacat cu apel sentinţa.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

Scandalul sexual în care a fost implicat fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, a început în vara anului 2017, atunci când arhimandritul Sebastian Jitaru l-a anunţat pe epsicop că deţine o filmare în care acesta apare în ipostaze indecente alături de un seminarist.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ