Share

Presa germană scrie, marți, că suspectul arestat la Berlin nu este șoferul camionului care a intrat în mulțime, omorând 12 persoane, așa cum se anunțase inițial. În prealabil, trupele speciale germane au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, la centrele de refugiaţi din Berlin.  –

UPDATE: Cotidianul german Die Welt citează oficiali germani care susțin că omul arestat peste noapte la Berlin nu ar fi autorul atacului.

Omul, un refugiat pakistanez, a negat că s-a aflat la volanul camionului care a intrat în mulțime.

Polițiștii și forțele spociale din întreaga țară sunt acum în alertă și îl caută pe atentator, despre care se presupune că este înarmat.

Citeste si   Egipt: S-au închis secţiile de vot pentru prima etapă a alegerilor legislative

Percheziții la centrele de refugiați

Trupele speciale germane au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, la centrele de refugiaţi din Berlin. Potrivit presei germane, poliţiştii au luat cu asalt un hangar din aeroportul berlinez dezafectat, Tempelhof, care funcţionează ca un centru de refugiaţi.

Suspectul implicat în atentatul terorist de luni seară la târgul de Crăciun ar fi de origine pakistaneză şi ar fi ajuns în Germania cu valul de refugiaţi din 2016. Suspectul este Naved B, are 23 de ani şi e de origine pakistaneză, potrivit Die Welt.

Citeste si   VIDEO Orban, la Paris: Am semnat o nouă foaie de parcurs privind Parteneriatul strategic cu Franţa, cu o structură actualizată, ambiţioasă

Anchetatorii merg pe ipoteza ca a fost deturnat camionul, iar suspectul arestat este cel care l-a ucis pe soferul polonez.

Conform presei locale, şoferul a intrat in multime cu o viteza de 70 de km/ora. Sursele au declarat ca au vazut, pe baza datelor GPS, cum camionul este oprit si repornit de mai multe ori, inainte ca soferul sa intre cu el in multime.

Poliția germană a crescut, marți dimineața, la 12, numărul celor care și-au pierdut viața luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori.

Citeste si   Armenia şi Azerbaidjanul se angajează la un nou ''armisitiţiu umanitar'' cu începere de luni

Camionul transporta 25 de tone de produse metalurgice provenind din Italia și care urmau să fie descărcate la Berlin. “Firma care trebuia să preia încărcătura nu a putut face recepția și șoferului i s-a spus să revină marți dimineața. Noi i-am zis să aștepte undeva prin Berlin”, a mai declarat Lukasz Wasik, un reprezentant al firmei de transport.

Persoana decedată găsită în camionul care a devastat târgul de Crăciun avea cetățenie poloneză, a indicat poliția berlineză în noaptea de luni spre marți.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ