În primul său interviu acordat presei din România în ultimul an și jumătate, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a transmis un avertisment politicienilor de la București

Șeful statului a declarat, pentru Libertatea, că acțiunile pro-unire, mai ales cele din Parlamentul României, vor fi o problemă nu doar pentru securitatea Republicii Moldova, ci a întregii regiuni. „Situația va ieși de sub control”, avertizează Dodon.

Igor Dodon consideră că în Republica Moldova curentul unionist are câteva surse de inspirație și de alimentare. Unul este reprezentat de sentimentele sincere ale unei părți a societății. Și ele au fost tot timpul. Minoritare, dar au fost.

Și în perioada sovietică, și la începutul secolului trecut, și de când Republica Moldova este stat independent. O parte nu prea importantă, dar a fost. Aceasta este o parte a societății care ideologic crede în unire și o dorește. Trebuie să le înțelegem poziția. Există a doua parte a curentului unionist, care este alimentată de situația foarte proastă din Republica Moldova la capitolul economic și social.

Igor Dodon: “Eu, până la urmă, nu am înțeles care este rolul României. La nivel de lider de stat, de persoane oficiale, eu aud un mesaj foarte clar, că se respectă statalitatea Republicii Moldova. La nivel de politicieni, care deseori își fac capital politic pe acest subiect, eu am auzit alte declarații. Eu am insistat și i-am transmis o scrisoare domnului Iohannis pe acest subiect. Vreau să înțeleg o poziție oficială“, a transmis clasei politice de la Bucure;ti Președintele moldovean.

LĂSAȚI UN MESAJ