Preşedintele Iohannis a adresat o scrisoare de felicitare lui Donald Trump

0
Share

Şeful statului român a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE’, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură.

Citeste si   Orban, după ședința BPN: "Interzicem organizațiilor locale să facă vreo înțelegere sau alianţă cu PSD". Cu cine se pot alia liberalii

Potrivit şefului statului, dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă şi aprofundată, a înregistrat numeroase succese şi a permis României să acţioneze în prezent ca furnizor de securitate în regiune, în Europa şi nu numai.

”România este pe deplin conştientă de responsabilităţile care provin din calitatea de aliat şi partener strategic al SUA’‘, se menţionează în mesaj.

Preşedintele Iohannis mai arată că România înţelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea şi securitatea în regiune şi la nivel global şi subliniază că ţara noastră este pregătită şi capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securităţii.

Citeste si   VIDEO Ludovic Orban anunță noi RESTRICȚII pentru cei care vin în România: CARANTINĂ și test COVID-19

‘Preşedintele Klaus Iohannis a accentuat şi importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care oferă numeroase oportunităţi de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor naţiuni’, precizează sursa citată.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a exprimat întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul preşedinte american în promovarea obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept.

Citeste si   Ministrul Finanțelor, anunț despre majorarea salariilor din Educație de la 1 ianuarie 2021

Sursa: economica.net


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ