Share

 

„Știri teribile de la Viena în seara asta. Condamn cu putere aceste acte oribile de teroare. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Klaus Iohannis, luni, după miezul nopții, pe Twitter.

Terrible news from #Vienna tonight. I strongly condemn these heinous acts of terror. My condolences to the families and close ones of the victims. Romania stands in solidarity with #Austria.

Citeste si   Ludovic Orban anunță un program în valoare de 6 miliarde de euro pentru modernizarea rețelelor de transport a energiei termice - Ce acuzații îi aduce Gabrielei Firea

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) November 2, 2020

Un atac armat a avut loc luni seară, în jurul orei 20.30, ora României, în mai multe locuri din centrul Vienei. Cel puțin o persoană a murit, iar mai multe au fost rănite. Poliția a confirmat că există un singur mort și că un atacator dintre cei trei presupuși atentatori a fost ucis. Ministrul austriac de Interne a catalogat atacul drept unul „aparent” terorist. A intervenit și armata. Forțele armate protejează centrul capitalei Austriei, iar poliția continuă, în noaptea de luni spre marți, căutările celorlalți atacatori.

Citeste si   Victor Ponta plagiază până și mesaje de condoleanțe - FOTO

Atacul a avut loc în ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine în Austria din cauza accelerării epidemiei de coronavirus.

Citește Atac armat în zona unei sinagogi din Viena, un atacator a murit după ce s-ar fi aruncat în aer, alte persoane sunt rănite

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ