Share

VicePreședintele PSD, Maricel POPA trage de urechi Bucureștiul

Însuflețit de dorință aprigă pentru mărire și putere, Președintele CJ Iași, Maricel POPA aflat în cărți pentru funcția de Vicepreședinte PSD la nivel național, s-a trezit brusc la viață. Într-un comunicat trimis presei, Popa a uitat de toate problemele locale cu care se confruntă județul Iași, sărind la gâtul “ieșenilor din Guvernul României”.

Având toate prerogativele pentru a pregăti campania PSD la nivelul județului Iași, Popa care este simultan Președinte al PSD Iași, Președinte al CJ Iași și mai nou Vicepreședinte PSD la nivel național, se ocupă cu formularea unei critici sterile și lipsite de ecou, la adresa Guvernului.

Redăm în continuare comunicatul ieșeanului Maricel POPA, care cumulează simultan 3 funcții de mare răspundere și importanță pentru județul Iași:

“Probabil că aflați încă sub influența Anului Nou Chinezesc, reprezentanți ai Guvernului, deconectați de ceva vreme de la problemele Iașului și ale ieșenilor, își fac publică lista de dorințe. Sunt convins că fiecare ieșean are propria listă de dorințe. Nu toți sunt însă și în poziția de a avea și puterea să facă ceva. Ar avea însă ceva în plus față de cei care au putearea, voința de a face. Ieșenii din Guvern ar trebui să se mai documenteze cu privire la problemele Iașului, chiar dacă acum respiră aerul, poluat sau nu, de București.

Citeste si   Scenariu catastrofal pentru Capitală. Viceprimarul Bădulescu, la Realitatea PLUS: Școlile vor rămâne închise până anul viitor, după Paște

Observ însă că de trei luni agenda publică este stabilită de la Palatul Victoria doar prin comunicarea de liste de dorințe, fără a se întâmpla nimic concret în privința proiectelor Iașului. Niciuna dintre dorințele enunțate public de reprezentantul Guvernului nu se regăsește printre prioritățile concrete ale Executivului decât doar declarativ. 

Propun ca pe viitor listele de dorințe să fie completate și cu lucrurile întreprinse de fiecare pentru a le transforma în realitate pentru ieșeni.

Și eu îmi doresc realizarea Autostrăzii Unirii și anul trecut am reușit să identificăm surse de finanțare pentru fiecare tronson. Au fost demarate mai multe proceduri care acum au fost anulate de Guvern.

Popa: “Și eu îmi doresc Spital Regional de Urgență și am reușit să aduc acest proiect în cel mai avansat stadiu dintre proiectele similare din țară”

Și eu îmi doresc ca ieșenii să circule pe drumuri județene asfaltate și am adus fonduri pentru reabilitarea a aproape 400 kilometri de drum județean.

Și eu îmi doresc spitale moderne și am demarat reabilitarea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria”, unitate medicală cu caracter regional, precum și modernizarea și dotarea tuturor spitalelor din subordinea Consiliului Județean Iași.

Și eu îmi doresc ca toți copiii din județul Iași să învețe în condiții civilizate, europene și am atras fonduri pentru modernizarea a 270 de unități de învățământ.

Și eu îmi doresc ca Filarmonica ieșeană să aibă un sediu propice pentru a-i încânta pe ieșeni și caut să obțin finanțare europeană pentru acest important obiectiv cultural.

Și eu îmi doresc o Sală Polivalentă pentru Iași și am făcut un proiect depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții, dar dinspre instituția guveramentală nu aud decât alte vorbe și dorințe. Nu cu vorbe îi puteți mulțumi pe iubitorii sportului din Iași.

Și, da, este nevoie ca toată lumea să facă front comun în interesul comunității, și nu doar declarativ așa cum se întâmplă acum! Și mai este nevoie ca și la București să se înțeleagă mesajul clar și răspicat al ieșenilor transmis pe 24 ianuarie în Piața Unirii” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Citeste si   Varujan Vosganian se retrage din Parlament: Simt că lumea politică de azi nu mi se potrivește

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ