Share

Președintele PSD IAȘI, Maricel POPA propune să fie creat cadrul legal pentru ca sumele încasate din sancțiunile date pentru încălcări la regimul stării de urgență

Liderul social democrat ieșean propune să fie creat cadrul legal pentru ca sumele încasate din sancțiunile date pentru încălcări la regimul stării de urgență să poată fi alocate doar pentru lupta împotriva pandemiei.

Este la îndemâna Guvernului să adopte urgent o astfel de măsură. Conform datelor oficiale, până acum s-au dat amenzi de aproximativ 60 milioane de lei în baza prevederilor legale referitoare la starea de urgență. Doar la nivelul județului Iași, de la emiterea ordonanţelor militare au fost aplicate aproape 2.200 de sancţiuni în valoare de 5,2 milioane de lei.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Sunt sume importante, care pot fi utilizate pentru achiziția de măști, combinezoane, dezinfectanți, teste, ventilatoare, atât de necesare cadrelor medicale

Pe de o parte, cu toții suntem într-o adevărată cursă pentru identificarea unor noi surse de finanțare, pentru găsirea de soluții care să vină în sprijinul pacienților și al cadrelor medicale, pentru creșterea capacității de reacție a sistemului medical la această pandemie. Pe de altă parte, observ că forțele de ordine dau foarte multe amenzi. Din păcate, este o realitate faptul că nu toți românii au înțeles gravitatea situației în care ne aflăm.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Dacă românii ar ști că banii plătiți pentru încălcarea prevederilor legale din timpul stării de urgență vor fi utilizați doar pentru tratarea semenilor aflați în situații dificile cauzate de coronavirus, poate ar plăti mai repede sancțiunile. Este clar că avem nevoie de toate resursele posibile pentru a putea face față problemelor cauzate de coronavirus”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

Totodată, președintele Consiliul Județean arată că suma sancțiunilor date până acum ar fi suficientă inclusiv pentru achiziționarea spitalului mobil propus a fi amenajat în zona Lețcani.

Costurile unui astfel de spital mobil cu o capacitate de 250-300 de paturi ar fi de aproximativ 15 milioane de euro și ar deservi întreaga Moldovă. Inițiativa presupune ca unitatea medicală avansată, de tip ROL-3, să fie utilizată doar pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, să fie practic un spital nou COVID 19, cu facilități de triere, testare, analize și consultații primare pentru pacienți.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ