Share

Lupte grele în interiorul PSD Iași! Maricel POPA pierde treptat controlul

Organizația județeană a PSD Iași duce lupte grele zilele acestea avându-l în prim plan pe liderul Maricel POPA. Neînțelegerile interne au ajuns până în punctul în care membri vechi ai acestui partid îi cer liderului să renunțe la funcția de președinte al PSD Iași.

Consilierul județean Mihaela IVANCIA a răbufnit și i-a reproșat omului politic PSD atacurile la persoană aduse zilele trecute, în timp ce Gabriel SURDU, liderul consilierilor locali a PSD Iași a declarat că nu a fost informat cu privire la noile modificări pe care Maricel POPA dorește să le facă în cadrul partidului.

Ca urmare a afirmațiilor făcute de consilierul județean Mihaela IVANCEA, Maricel POPA, președinte al filialei PSD Iași, ar fi convocat  Biroul Permanent Județean (BIJ), pentru discuții și lămuriri.

În cadrul acestei sedințe de lucru, online, a fost analizată activitatea filialei ieșene din ultima lună, fiind abordate inclusiv situațiile politice nefavorabile pentru partid, create ca urmare a votului consilierilor locali ai municipiului Iași. Tot în cadrul acestei ipotetice ședințe s-a ridicat și problema retragerii sprijinului politic pentru Gabriel Surdu, în privința calității de lider al grupului PSD din cadrul Consiliului Local Iași. 

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

În urma discuțiilor care ar fi fost purtate în cadrul BPJ ar fi fost propuse și aprobate, cu unanimitate, următoarele măsuri și acțiuni:

  1. PSD Iași se dezice în mod categoric de deciziile luate în nume personal de consilierii locali ai municipiului Iași cu privire la împrumutul de 21 de milioane de euro aprobat în ședința Consiliului Local din data de 30 aprilie 2020. Poziția oficială a partidului pe acest subiect a fost comunicată de președintele Organizației Municipale și viza amânarea proiectului pentru discuții și dezbateri publice;
  2. Retragerea sprijinului politic domnului Gabriel Surdu pentru calitatea de lider de grup în Consiliul Municipal Iași;
  3. Monitorizarea și evaluarea atentă a activității consilierilor locali ai municipiului Iași, în ceea ce privește activitatea politică și în acord cu poziția partidului în ceea ce privește adoptarea proiectelor de interes local;
  4. Analiza de îndată, în cadrul Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj al PSD Iași, a declarațiilor publice făcute de doamna Mihaela Ivancia, consilier județean și președintele OFPSD Iași.
Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Gabriel SURDU: ”Deși am auzit despre ce este vorba, nu mi s-a comunicat nimic personal, și nici nu am primit vreo informație oficială în acest sens”

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Gabriel SURDU a declarat că ceea ce s-a decis și discutat în sedința de lucru online, zilele trecute, nu a mai fost discutat și cu el. Nu i s-au făcut cunoscute motivele sancțiunii și nici în ce mod a încălcat disciplina de partid.

Momentan nu cunosc de ce și pentru ce a fost luată această decizie. Având în vedere că nu am fost chemat și chestionat pentru această problematică, nu pot oferi un răspuns deoarece nu cunosc baza acestei decizii.

Deși am auzit despre ce este vorba, nu mi s-a comunicat nimic personal, și nici nu am primit vreo informație oficială în acest sens.

Când voi avea o informație oficială, voi răspunde cu privire la această situație. Deci, mă repet, în mod oficial nu mi s-a comunicat că eu am încălcat disciplina de partid și că trebuie să fiu sancționat”, a declarat Gabriel SURDU, liderul consilierilor locali PSD Iași

Maricel POPA deschide breșe în legalitatea deciziilor adoptate de PSD IAȘI

Nu există nici o dovadă produsă până la acest moment care să ateste faptul că ședinta de BPJ, invocată oficial prin comunicarea dispusă de Președintele Maricel Popa, ar fi avut cu adevărat loc. Mai mult, apar tot mai multe voci care indică faptul că deciziile adoptate peste noapte ar fi și ilegale. Un exemplu ar fi încălcarea art. 24, din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Alin. 3 al art. 24 din L. 393/2004 prevede modul în care este ales liderul de grup al consilierilor. Mai exact, în acord cu litera legii, grupul de consilieri este condus de un lider, ales prin votul deschis al majorității membrilor grupului. Ca urmare, schimbarea trebuie să se producă tot în mod democratic, dar și aici Maricel Popa are o problemă. O problemă legată de constituirea majorității necesare schimbării din funcție a consilierului Surdu.

Revenim.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ