Share

Marcel Ciolacu: “Nu sunt adeptul suspendării preşedintelui. E o măsură mult prea bruscă, mai ales într-o situaţie ca acum, de pandemie, să vii cu suspendarea preşedintelui. Şi să nu uităm că, pe greşeala PSD şi pe greşelile altor partide, preşedintele actual a câştigat cu 67%. Eu cred totuşi că va respecta Constituţia.”

Președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre modul în care Guvernul Orban gestionează pandemia. La același post TV, Marcel Ciolacu a precizat că e vorba de o improvizație în ceea ce trăim acum în România.

Citeste si   Alegeri parlamentare 2020. AMR 7 zile până la vot. Ce alegem pe 6 decembrie?

Marcel Ciolacu: “Încearcă să improvizeze şi să liniştească lumea, poate să o şi sperie să nu meargă la vot, cred că românii şi-au dat seama cu cine au de-a face, şi forţează aceste alegeri. Eu n-am nicio problemă, PSD e pregătit şi de alegeri, şi de guvernare. În schimb, nu opreşti panta ascendentă, n-ai făcut prevenirea, ai ajuns în acest stadiu în care ai 5.000 de cazuri. (…) Nu găsesc soluţiile să oprească acest trend ascendent, iar peste două săptămâni toată România intră în campanie electorală. “Lumea nu crede din frică. Ei n-au creat o punte cu oamenii, să aibă un parteneriat pentru toată această perioadă. Normal că lumea nu mai are încredere când au văzut exemple cu ce s-a întâmplat în starea de urgenţă, cu şmecheriile lor. (…) Cea mai mare problemă în acest moment sunt mijloacele de transport, din ce mi s-a explicat mie. (…) Asta nu este o pandemie care va trece într-o lună de zile. (…) Această pandemie s-ar putea să dureze câţiva ani de zile. Noi nu suntem pregătiţi. Am avut şcolile închise şase luni, nu au fost în stare în şase luni să cumpere tablete la copii. A venit scenariul roşu în Bucureşti, s-au închis iar şcolile, cum fac aceşti copii? Bucureştiul e un caz fericit, dar sunt 5.000 de localităţi fără internet”.

Citeste si   Tătaru, despre votul cu urna mobilă la alegerile din 6 decembrie: Vor putea vota cei cu decizii de carantinare, izolare și act medical

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ