Venit la Iași, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în plină campanie electorală că actualul guvern trebuie să fie înlăturat de la conducere

Președintele Klaus Iohannis are încredere că moțiunea de cenzură care se va vota joi, 10 octombrie, în Parlament, va trece și i-a îndemnat pe liberali să se pregătească de guvernare.

De săpătmâna viitoare vom avea un alt guvern”, a proclamat Klaus Iohannis, prezent la o reuniune a liberalilor, la Iași.

A fost momentul în care cei din audiență s-au ridicat în picioare și au aplaudat. „Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun cu toată seriozitatea: pregătiți-vă pentru guvernare”, i-a îndemnat Klaus Iohannis pe liberali.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, sâmbătă, că după ce moţiunea de cenzură este adoptată de Parlament trebuie un guvern de tranziţie care să pregătească alegerile şi bugetul pe anul viitor, el subliniind că aşteaptă “implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie”.

Klaus IOHANNIS: “Acum începe greul, fiindcă noi trebuie să resetăm, să reconstruim împreună România şi sunt dispus să conduc această muncă”

Nu va fi uşor deloc, dar, dacă ar fi fost prea uşor, poate nici nu era nevoie de noi. Aşa este greu şi românii se aşteaptă ca noi să rezolvăm aceste probleme. Şi vă spun şi de ce este greu. Urmează moţiunea de cenzură, toţi din sală suntem de acord că trebuie să treacă şi mulţi alţii sunt alături de noi, după care însă cineva trebuie să îşi asume guvernarea României şi nu va fi un mandat lung, va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune aproape un mandat de tranziţie”, a afirmat Iohannis.

Şeful Statului a spus că aşteaptă implicare totală din partea PNL pentru această perioadă de tranziţie

Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor. Este foarte dificil, deja ministrul de Finanţe în funcţie a recunoscut ca a gafat. Deci trebuie foarte multe lucruri reparate, trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare şi, dragii mei, ca să ne fie tuturor foarte clar şi să vă fie foarte clar – eu aştept implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie“, a adăugat Klaus Iohannis, prezent la Adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Nord-Est.

 

1 COMENTARIU

  1. Suna frumos dar nu e sanatos. Sanatos e ca guvernul sa pice dupa alegerilr prezidentiale. Si asa alegerile astea ca de altfel toate de 30 de ani incoace sunt niste basme. Constitutia in art 37 da dreptul de a fi ales fara nici un prag cetateanului nu partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ