Share

Pe fondul începerii campaniei electorale pentru alegerea legislativului european, Ziarul Bună Dimineața Iași va întrerupe momentan secțiunea intitulată Raport Parlamentar. Vom continua după finalizarea campaniei electorale.

Invitatul de săptămâna aceasta este Președintele Partidului Național Liberal Iași, deputatul Costel ALEXE.

Am ales să discutăm cu Președintele PNL Iași în contextul în care Rareș BOGDAN, candidatul liberal pentru Parlamentul European a condamnat ferm blaturile politice în contextul conferinței suținute săptămâna trecută la Iași.

În mesajul său, Rareș BOGDAN a precizat încă o dată că își va deschide două birouri europarlamentare în România la Iași și la Sibiu. Viitoarea activitate politică de la Iași este justificată de strategia PNL care vizează spargerea monopoului politic PSD în Moldova.

Dar este pregătit Partidul Național Liberal în situația în care, spre exemplu la Iași, există numeroase suspiciuni de BLAT POLITIC la nivelul unor eșaloane superioare încheiate cu PSD? Aceasta rămâne o întrebare deschisă la care PNL trebuie să răspundă la nivelul faptelor.

REP: În calitate de parlamentar, ce ați reusit să întreprindeți pentru cei ce v-au ales?

Evident asocierea și notorietatea lui Rareș Bogdan cu proiectele noastre locale și regionale nu poate fi decât benefică și am convingerea că după data de 26 mai obiectivul de a avea Iașul Liberal, cu Primărie și Consiliu Județean, va fi realizabil

Costel Alexe: În primul rând am redus distanțele între omul politic Costel Alexe și ieșeni, căci cred că locul nostru, al parlamentarilor este în comunitățile care ne-au mandatat.
Am deschis cabinete de lucru în Hârlău, Târgu Frumos, Pașcani, Podu
Iloaiei pentru a dialoga deschis și nemijlocit cu oamenii și urmează în acest an, cu ajutorul bunului Dumnezeu, să reușim să deschidem puncte de lucru în Răducăneni și Țibănești.
Iașul este un județ mare, cu 98 de unități administrativ teritoriale și încerc, în măsura în care timpul îmi permite să ajung de cât mai multe ori în fiecare comună, fie că vorbim de zilele comunei, audiențe, întâlniri de lucru, sprijin pentru proiecte locale.

Citeste si   Alexandru Rafila: Se pot organiza alegeri parlamentare în actuala situație epidemiologică. Ce spunea Marcel Ciolacu despre amânarea acestora

Punctual activitatea mea politică este publică pe site-ul Camerei Deputaților, dar aș vrea să menționez, dincolo de implicarea activă și susținută pentru realizarea Autostrăzii Iași-Tg.Mureș, alte 2 proiecte de suflet să le spun: Deblocarea finanțării pentru Centura Ocolitoare a Municipiului Iași și înființarea unui birou de Permise și Înmatriculări în Pașcani, un punct ce ar fi util la aproximativ 200.000 de cetățeni!

REP: Cum apreciați candidatura lui Rareș Bogdan din partea Iașului la Europarlamentare?

Costel Alexe: Este de bun augur și salut acest demers, căci iată este reconfirmarea că Iașul este un județ important în configurația regională și națională.

Evident asocierea și notorietatea lui Rareș Bogdan cu proiectele noastre locale și regionale nu poate fi decât benefică și am convingerea că după data de 26 mai obiectivul de a avea Iașul Liberal, cu Primărie și Consiliu Județean, va fi realizabil.

REP: Există o nemulțumire a conducerii PNL referitor evoluția filialelor liberale din Iași si Bacău? S-a discutat înlocuirea dumneavoastră din funcția de președinte a PNL Iasi?

Realist vorbind nu există investiții substanțiale în Iași și așa cum Primăria Iași a pierdut o finanțare nerambursabilă de 12 milioane de euro pentru a investi în mijloace de transport ecologice, așa și Consiliul Județean Iași trăiește încă din modernizarea Aeroportului Iași, o reușită de răsunet în mandatul liberal

Costel Alexe: Campaniile electorale sunt recunoscute pentru astfel de șicane și stratageme la care apelează adversarii politici pentru a ne destabiliza sau a răspândi zvonuri în comunitate, dar vă mărturisesc că este prima dată când aud sau citesc așa ceva, departe de adevăr aceste supoziții.

Citeste si   Nicușor Dan, anunț despre data depunerii jurământului ca primar general. Ce spune despre termoficarea Bucureștiului

Suntem una din cele mai active filiale PNL din țară, deși suntem într-un bazin tradițional social democrat, un ocean roșu, cu Președinte de Consiliu Județean, cu Primăria Municipiului Iași și a tuturor orașelor din Județ și încă vreo câteva sute de primari de comună și consilieri locali.

REP: Cum apreciați situația politico-administrativă de la nivel local?

Am spus-o în repetate rânduri și m-am convins personal în acești ani că în regiunea Moldovei politica păguboasă promovată de PSD timp de 30 de ani, de a învrăjbi și întreține intrigi între județele noastre sau în interiorul aceluiași județ încă funcționează și liderii social democrați nu pot accepta că sunt efemeri pe scaunele pe care le ocupă

Costel Alexe: Dacă în primii ani vorbeam despre stagnare și neputință, astăzi, iată, la 3 ani de la preluarea mandatelor locale, putem simți că Iașul este în plin picaj, alunecă pe o pantă descendentă sub administrația Maricel Popa – Mihai Chirica, două capete ale aceluiași cerber social democrat. Ambii sunt produsul politic al școlii social democrate și atât timp cât mentorii lor, Gheorghe Nichita și Constantin Simirad ocupă funcții în administrația publică nu poate fi vorba decât de o restaurație toxică și nicidecum de reformă, progres, evoluție!

REP: Considerați că proiectele Iașului sunt puse mai presus decat mizele și orgoliile politice?

Am spus-o în repetate rânduri și m-am convins personal în acești ani că în regiunea Moldovei politica păguboasă promovată de PSD timp de 30 de ani, de a învrăjbi și întreține intrigi între județele noastre sau în interiorul aceluiași județ încă funcționează și liderii social democrați nu pot accepta că sunt efemeri pe scaunele pe care le ocupă.

Am făcut demersuri, am făcut petiții și am strâns mii de semnături de la primarii din zona Metropolitană a Iașului, de la locuitorii direct afectați și de la consilierii locali, județeni încercând să forțez introducerea finanțării pentru Centura Municipiului Iași pe ordinea de zi a rectficărilor bugetare. Au trecut 3 ani, 3 prim miniștri, toți PSD, dar conducerea județeană a PSD, în frunte cu Maricel Popa a făcut dispărută lista și a pus bețe în roate proiectului.

Citeste si   ADMINISTRATORII de firme vor fi OBLIGAȚI să urmeze cursuri de ANTREPRENORIAT dacă nu au studii ECONOMICE

În acești ani, Maricel Popa ne-a convins că frustrările mari ale oamenilor mici țin în loc dezvoltarea unui județ de calibrul Iașului și din păcate cei care suferă sunt ieșenii.

REP: Sunteți mulțumit de valorea și importanța proiectelor atrase la Iași de către Administrația Publică Locală in perioada 2016-2019?

Costel Alexe: Realist vorbind nu există investiții substanțiale în Iași și așa cum Primăria Iași a pierdut o finanțare nerambursabilă de 12 milioane de euro pentru a investi în mijloace de transport ecologice, așa și Consiliul Județean Iași trăiește încă din modernizarea Aeroportului Iași, o reușită de răsunet în mandatul liberal.

Nici măcar nu au putut implementa modernizarea drumului Iași-Suceava, altă reușită a administrației liberale, ca să nu mai vorbesc că axele Iași-Botoșani sunt blocate, iar cât au putut atât parlamentarii PSD Iași, cât și președintele Maricel Popa s-au opus construirii Autostrăzii Iași-Tg.Mureș prin fonduri europene, nerambursabile pe care le aveam la dispoziție.

Stadion modern, sală polivalentă la standarde europene, Spital Regional, Clinică de Arși, nu sunt decât o parte din multele promisiuni neonorate ale PSD către Iași.

Iașul nu tace și îi va sancționa pe toți cei care s-au opus dezvoltării județului punând interesul propriu mai presus de interesul ieșenilor!

REP: Domnule deputat, vă urăm mult succes și vă mulțumim pentru amabilitatea de a răspunde întrebărilor adresate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ