Probleme pentru Uber și Taxify

Cele două servicii de taximetrie vor fi nevoite să-și restrângă semnificativ activitatea, începând cu ziua de joi, 16 mai, de îndată ce va intra în vigoare „ordonanța taximetriștilor”. În aceste condiții, ieșenii vor întâmpina serioase dificultăți în privința utilizării mijloacelor de transport alternative.

Ordonanța oprește activitatea Uber și Taxify

Respectivul proiect de lege a fost îndelung dezbătut de-a lungul timpului. Ba mai mult decât atât, la sfârșitul lunii martie, taximetriști din întreaga țară, reuniți în Piața Victoriei, au desfășurat o amplă acțiune de protest, solicitând intrarea în vigoare a acestui act normativ.

UBER vs TAXI. Războiul neîncetat al patronilor firmelor de Taxi din IAȘI cu UBER

În ciuda opoziției reprezentaților Uber și Taxify, nemulțumiți de această situație, premierul Viorica Dăncilă pare să fi cedat presiunilor din partea taximetriștilor, adoptând la acea vreme o ordonanță care schimbă radical transportul de persoane contra cost în România. Mai exact, singurii care mai pot desfășura astfel de activități, cu excepția șoferilor de autobuz și angajaților diverselor firme de rent-a-car, sunt taximetriștii cu licențe valabile.

În cazul în care își vor continua activitatea, șoferii Uber și Taxify sunt pasibili de azi de amenzi usturătoare 

Dacă nu dețin licențe și nici nu le pot obține în condițiile legale, taximetriștii Uber și Taxify vor fi aspru sancționați. Vorbim despre amenzi usturătoare ce vor fi aplicate începând de joi, 16 mai și  pot ajunge până la suma de 5.000 de lei. Totodată, dacă sunt prinși transportând persoane contra-cost, șoferii se vor alege și cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare, pentru o perioadă de 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ