Share

Modificarea preţului plătit de către o parte dintre studenţi pentru achiziţionarea abonamentelor de transport în comun cu autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public (CTP) face obiectul unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică şi afişat pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi

Astfel, CTP va vinde respectivele abonamente la un nou preţ adaptat pentru studenţii şi elevii care au domiciliul sau reşedinţa în zona 2, cea aflată în afara limitei administrative a Municipiului Iaşi.

Astfel, abonamentul unic valabil pentru cele două zone pe o perioadă de 30 zile va avea un tarif redus de 70 de lei, faţă de 55,00 lei cât este în prezent. De asemenea, abonamentul unic pentru cele două zone emis pe o perioadă de 7 zile va fi achiziţionat la reducere cu 20 de lei, faţă de preţul actual de 15 lei. Elevii şi studenţii vor plăti aceste preţuri până în momentul în care comunele aflate în zona 2 vor adopta hotărâri de consiliu local prin care vor acoperi subvenţionarea acestor tichete de călătorie.

Citeste si   Emilian Imbri (”Victor Babeș”): Alarma va porni când vom avea 2.000 de cazuri Covid-19 trei zile la rând

Preţurile vor fi reglate prin hotărâri de consiliu local

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr. 231 din 30 mai 2018 s-au aprobat tarifele tichetelor de călătorie valabile pe mijloacele de transport ale Societăţii Compania de Transport Public S.A. Iași.

În categoria tichetelor de călătorie cu preţ redus se regăsesc abonamentul unic două zone pe 30 de zile – tarif 55 lei (40 lei suportați de Municipiul Iași, 15 lei suportați de comuna din raza zonei 2), precum şi abonamentul unic două zone pe șapte zile – tarif 15 lei (10 lei suportați de Municipiul Iaşi, 5 lei de comuna din din raza zonei 2).

Citeste si   Biroul Electoral Municipal a respins cererea PSD de renumărare a voturilor din capitală

Beneficiarii acestor reduceri sunt elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal de stat, particular autorizat/acreditat, pe tot parcursul anului calendaristic, precum şi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, pe timpul anului universitar.

La data aprobării hotărârii nr. 63/2016, nu existau tarife aprobate pentru tichete de călătorie pentru zona 2 (în afara limitei administrative a Municipiului Iaşi). De asemenea, comunele din zona 2 nu au emis hotărâri de consiliu local prin care să susţină diferenţele de tarif pentru abonamentele cu tarif redus. În momentul în care aceste hotărâri vor fi adoptate, abonamentele CTP pentru elevii şi studenţii care locuiesc în zonele limitrofe Iaşului vor reveni la valoarea actuală.

Citeste si   A11-a EDIȚIE a festivalului „SERILE FILMULUI ROMÂNESC” continuă și pe timp de PANDEMIE!

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ