Share

Pandemia de coronavirus nu a făcut decât să accentueze și să accelereze anumite scenarii care se manifestau deja la nivelul pieței imobiliare. La nivel național, impactul pandemiei asupra imobiliarelor rezidențiale este major. În Suceava, managerii agențiilor imobiliare vorbesc de un blocaj atât în ceea ce privește prețul, cât și cererea.

Dacă înainte de pandemie primeam câte 20 de telefoane pe zi, astăzi am primit doar 2

Prețurile se mențin destul de sus deși vânzări nu sunt aproape deloc aș putea spune, cel puțin la agenții, la particular nu știu să vă spun.

Din cauza pandemiei mi-au picat 2 tranzacții deoarece proprietarii nu au putut veni din străinătate, s-a prelungit termenul foarte mult și cumpărătorii au renunțat.

Astăzi am dat câteva telefoane la câteva apartamente care au fost spre vânzare și foarte mulți le retrag de la vânzare probabil pe motiv ca să nu mai aibă contact cu clienții.

Spre exemplu am un apartament cu 3 camere la vânzare cu 67.000 euro , iar proprietara a scăzut prețul la 60.000 euro ca să îl poată vinde. Cine vrea să vândă scade prețul pentru că nu sunt cumpărători, a declarat Mariea Mihai de la agenția imobiliară  Imostar Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava

 

Incertitudinea de care ne lovim în această perioadă, determină oamenii să fie mai reticenți în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe. Dacă până acum decizia de cumpărare era luată în termen de câteva săptămâni, astăzi, celor dornici să-și achiziționeze o locuință le ia și câteva luni să ia decizia.

Citeste si   Manager SJU Suceava: Creşte numărul formelor severe şi foarte grave de COVID-19; medicamentele sunt insuficiente

Managerul „Agenției Imobiliare Practic”, Constantin Dănuț a declarat pentru reporterii Ziarului Bună Dimineața Suceava faptul că prețurile  imobiliarelor s-au majorat deoarece materialele la rândul lor au crescut și ele. El consideră că prețul a crescut cu până la 10%, iar dacă o garsonieră confort 1 era între 23.000-25.000 euro, acum o găsim la 28.000 euro.

Citeste si   (P) VIDEO l Cătălina CULIPEI, PNL Suceava: ”Îi rog pe SUCEVENI să gândească RAȚIONAL la ceea ce MERITĂ Suceava”

„Este greu să faci acum imobiliare pentru că noi ne întâlnim cu clienții și negociem la sânge”

Prețurile s-au majorat nu au scăzut din cauza faptului că prețurile la blocurile noi au crescut prin scumpirea materialelor, care duce la influențare și la apartamentele vechi să crească prețul.

Depinde acum și de zona unde se află locuința respectivă, dacă luăm zona orașului pe cartiere deja la 2 camere prețul este de în jur de 45.000 apartamentele care nu au îmbunătățiri. Ce trece cu centrală termică și cu îmbunătățirile actuale se duc la peste 50.000 euro la 2 camere.

Avem cumpărători la agenția noastră, suntem 3 oameni care muncim începând de la orele 8 până la ora 21.00.

Criza cea mai mare de pe piață sunt garsonierele, care au un preț nebun, dacă au ajuns garsonierele de pe strada Jean Bart la Gară cele de 11mp la 8.000 euro de la 5.000 cât erau anul trecut, iar dacă dacă mai au și mobilier, gresie, faianță ajung la 10.000 euro. Și așa se vând. Sincer, este greu să faci acum imobiliare pentru că noi ne întâlnim cu clienții și negociem la sânge.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ