Share

Un nou proiect în comuna Ungheni

Timizi, dar cu încredere și mult curaj, profesorii Şcolii Gimnaziale Bosia în frunte cu directorul, Ciopeică Mihaela, lucrează la implementarea unui nou proiect care are ca principal obiectiv ajutarea și susținerea elevilor aflați în situația de abandon școlar, cât și a elevilor care au suferit un eșec școlar.

Momentan se încearcă construirea unei fundații solide, la nivel teoretic, a proiectului, încât în momentul implementării să nu existe dificultăți în practicare. La nivel practic, se dorește implementarea începând cu 15 octombrie 2019.

Citeste si   3.353 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Proiectul urmărește desprinderea de vechile practici de învățare și adoptarea unora moderne, mult mai eficiente, creșterea calității informațiilor transmise, încât elevii să aibă posibilitatea să acumuleze structurat noutățile, să se dezvolte și să obțină încrederea de care au nevoie pentru a evolua

Programul are în vedere elevii de la gimnaziu, iar pentru rezultate mai eficiente se va lucra cu grupuri mici de elevi, 10 elevi de la Bosia și 10 elevi de la Mânzăteşti. Se va lucra cu fiecare elev în mod individual pentru a li se oferi suport educațional acolo unde acesta lipsește.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Participarea se va face strict cu acordul părinților și al copiilor, desfășurarea activităților specifice proiectului vor avea loc în afara orelor de program, iar pentru rezultate vizibile vor participa la proiect toate cele 33 de cadre didactice, care vor oferi suport educațional gratuit.

Ca un imbold pentru elevii ce vor alege să participe la program, directorul Școlii Gimnaziale Bosia, dorește să ia legătură cu primarul comunei, Iulian Marcu, pentru a le oferi suport financiar întrucât să poată răsplăti elevii care au înregistrat o evoluție. Prin aceste recompense se dorește impulsionarea elevilor, cu scopul scăderii ratei riscului de abandon și a eșecului școlar.

Citeste si   În județul IAȘI s-au stabilit 17 centre de VACCINARE împotriva COVID -19

Conducerea școlii va adopta o atitudine transparentă în comunicarea cu părinții și elevii privind desfășurarea proiectului, încât în urma unei analize, viitorii participanți să apeleze la programamul în cauză din pură dorință.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ