ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 07 februarie a.c., în intervalul orar 14:00-15:00, pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului – în special a tâlhăriilor şi a furturilor din buzunare, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Iaşi, au organizat şi desfăşurat o activitate la Centrul de zi pentru persoane vârstnice “Alexandru cel Bun”.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Informaţiile oferite participanţilor au vizat teme precum: protecţia bunurilor personale în locuri aglomerate cum ar fi: pieţe, autobuze, tramvaie, staţiile mijloacelor de transport în comun; prevenirea înşelăciunilor prin metoda „Accidentul” şi vânzătorii ambulanţi, precum şi prevenirea furturilor din locuinţă prin metoda „Falşii Angajaţi/Prestatori de Servicii-Utilităţi”.

Prin aducerea în discuţie a unor cazuri reale, s-a dorit informarea participanţilor cu privire la modul în care infractorii acţionează, mijloacele folosite de aceştia pentru a fi cât mai credibili şi a produce pagube cât mai mari.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

De asemenea, având în vedere statistica accidentelelor rutiere, poliţiştii au făcut recomandări vârstnicilor, privind obligaţia de a respecta regulile de circulaţie în calitate de pieton.

Cu această ocazie au fost înmânate peste 100 de pliante şi 20 afişe cu informaţii practice pentru siguranţa personală şi a proprietăţii.

La activitate au participat peste 50 de beneficiari ai centrului.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ