ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 07 februarie a.c., în intervalul orar 14:00-15:00, pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului – în special a tâlhăriilor şi a furturilor din buzunare, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Iaşi, au organizat şi desfăşurat o activitate la Centrul de zi pentru persoane vârstnice “Alexandru cel Bun”.

Informaţiile oferite participanţilor au vizat teme precum: protecţia bunurilor personale în locuri aglomerate cum ar fi: pieţe, autobuze, tramvaie, staţiile mijloacelor de transport în comun; prevenirea înşelăciunilor prin metoda „Accidentul” şi vânzătorii ambulanţi, precum şi prevenirea furturilor din locuinţă prin metoda „Falşii Angajaţi/Prestatori de Servicii-Utilităţi”.

Prin aducerea în discuţie a unor cazuri reale, s-a dorit informarea participanţilor cu privire la modul în care infractorii acţionează, mijloacele folosite de aceştia pentru a fi cât mai credibili şi a produce pagube cât mai mari.

De asemenea, având în vedere statistica accidentelelor rutiere, poliţiştii au făcut recomandări vârstnicilor, privind obligaţia de a respecta regulile de circulaţie în calitate de pieton.

Cu această ocazie au fost înmânate peste 100 de pliante şi 20 afişe cu informaţii practice pentru siguranţa personală şi a proprietăţii.

La activitate au participat peste 50 de beneficiari ai centrului.

LĂSAȚI UN MESAJ